Biologisch brood Lidl

Biologisch brood Lidl, betaalbaar en goed.

Wie graag biologisch brood eet, kan in de natuurvoedingswinkel terecht. Daar koop je voor 2 tot 5 euro een brood met biologische granen. Niet iedereen heeft een natuurvoedingswinkel of reformzaak in zijn woonplaats en de prijzen van deze broden zijn best wel pittig. Tijd om te kijken naar alternatieven, naar een biologisch brood van de Lidl bijvoorbeeld.

Onder de 2 euro een bio brood bij de Lidl kopen

Je koopt al onder de 2 euro een bio volkoren brood bij de Lidl en ze hebben ook biologische stokbroden en andere broodjes. Er is in deze broden geen suiker toegevoegd of andere niet noodzakelijk ingrediënten. Een lekker en verantwoord brood voor een heel aantrekkelijke prijs. Je vindt bij de Lidl overigens nog veel veer biologische levensmiddelen en vers producten. Biologische champignons, aardappels en tomaten bijvoorbeeld. Biologisch gebak troffen wij bij de Lidl niet aan.

biologisch meergranen brood

Biologisch brood kopen bij andere supermarkten

Je kunt niet alleen bij de Lidl biologisch brood kopen. Ook bij bijvoorbeeld Albert Heijn en de Plus liggen er smakelijke broden in de schappen. Helaas zijn dat niet altijd 100 % volkoren broden en is er meestal suiker of een variant aan toegevoegd. Omdat suiker veel suiker gebruik niet goed is voor gezondheid en al helemaal niet voor je gebit, is een brood kopen wat suiker bevat geen goed idee.

Biologisch gebak koop je bij de natuurvoedingswinkel

Supermarkten verkopen, voor zover wij weten, geen biologisch gebak. Maar omdat er een enorme groei is naar biologische producten, zal dat zeker wel gaan veranderen. Er is wel steeds meer vegan brood, koek en gebak in supermarkten te koop. Met name Albert Heijn maakt daar ( vegan producten ) steeds meer werk van en zet bij deze producten meestal een schapkaartje met “vegan”. Zie ook ons artikel over veganistisch appelgebak bij de HEMA.

zelf biologisch brood bakken

Zelf je biologisch brood bakken

Als je voldoende tijd hebt en het leuk vindt om zelf brood te bakken, heb je natuurlijk ook een ander keuze. Zelf brood bakken is niet moeilijk en de geur van vers gebakken brood is heerlijk en onvergetelijk. Schaf een broodbakmachine aan en ga aan de slag. Je kunt ook een tweedehands broodbakmachine kopen, bijvoorbeeld via Facebook, marktplaats of een kringloopwinkel. Een paar keer oefenen en je bakt de heerlijkste broden. Maak je eigen glutenvrije brood, walnoot brood of spelt brood. Met brood kan je eindeloos variëren. Verse of gedoogde gist is op vele plaatsen te koop. En je kunt ook zelf zuurdesem brood bakken. Volgens velen gezonder en lekkerder dan gist brood. Onder andere bij Bol.com zijn boeken te koop die over zelf brood bakken gaan.