Duurzaam vakantiepark

Tips voor vinden Duurzaam vakantiepark.

Misschien maak je, ondanks de coronacrisis, plannen voor een vakantie in juli, augustus, september of oktober. De verwachting bij de meeste mensen is dat er in het najaar van 2020 zeker weer een vakantie kan worden geboekt. Met zo min mogelijk contact met anderen. Want het coronavirus spook zal nog wel een tijdje op onze planeet ronddolen. Hier wat tips voor het boeken van een duurzame vakantie, bijvoorbeeld op een Landal Water Vakantiepark.
Maar ook het boeken van een ecologisch vakantiehuisje of Natuurhuisje is een aanrader.

Duurzame vakantieparken van Landal GreenParks

Niet zo heel veel mensen weten het maar Landal gaat met de ontwikkeling van nieuwe parken en modernisering van de bestaande parken voor duurzaamheid. Dat wil zeggen een zoveel mogelijk CO2 neutraal vakantiepark, gebouwd met duurzame materialen en met aandacht voor recycling, biologische producten in het restaurant en duurzame energiebronnen. Eén van duurzame vakantieparken van Landal is waterpark Reeuwijkse Plassen. Hier kan je een villa of bungalow direct aan het water huren. Het park ligt naast een natuurgebied. Landal Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen is gebouwd met duurzame materialen en er is voor aandacht en respect voor milieu, flora en fauna. Een fantastisch mooi waterpark midden in de natuur.

natuurhuisje aan het water

Parken met Green Key keurmerk

Er zijn meer duurzame vakantieparken in Nederland. Deze parken kan je herkennen aan het Green Key Keurmerk. Alle Landal Vakantieparken hebben het Green Key Keurmerk. Op de website van het Green Key Keurmerk kan je zien wie dit duurzame keurmerk al heeft. Ook hotels kunnen dit duurzame keurmerk verdienen door voor een duurzame bedrijfsvoering in te zetten. Een duurzaam hotel in Nederland vind je op de website duurzaam toerisme. Daar vind je ook informatie over ecotoerisme, ecologische vakantiehuisjes en een vegetarische of veganistische vakantie.

Duurzame campings in Nederland

Je kunt je vakantie doorbrengen op een duurzaam vakantiepark in Nederland maar ook overwegen te gaan kamperen. Een voorbeeld van een ontzettend leuke en groene camping met verhuur leuke vakantiehuisje is Camping de Roos in Ommen. Gelegen op een glooiend terrein met veel ruimte, natuurvoedingswinkel en fietsverhuur kan je hier de tijd van je leven beleven. Camping de Roos moet je een keer bezocht hebben als je een duurzame levensvisie hebt en in een fantastische omgeving met veel groen je vakantie wilt vieren.