Plantaardige revolutie bij Albert Heijn

De plantaardige revolutie bij Albert Heijn is begonnen.

Wie zelf geen boodschappen doet of nooit bij Albert Heijn komt, heeft waarschijnlijk geen idee. Er is een grote verandering bij de grootste supermarkt van Nederland gaande. Het aanbod plantaardige ( vegan ) producten breidt zich in razendsnel tempo uit. Het aanbod plantaardige vleesvervangers, soja producten, wijn, veganistische kaas- en soepen, broodbeleg, toetjes neemt dagelijks toe. Het assortiment vegan producten wordt bijna dagelijks uitgebreid. Wat is er aan de hand en waarom doet Albert Heijn dit? Zie hier het enorme aanbod vegan producten van Albert Heijn.

Albert Heijn speelt in op een niet meer te stoppen ontwikkeling

Albert Heijn speelt in op de ontwikkeling van de verduurzaming van de maatschappij. Ook het aanbod bio producten neemt bij deze groot grutter dagelijks toe. Maar Albert Heijn gaat ook gewoon uit van feiten. De wereldbevolking groeit zo hard dat niet alle monden meer gevuld kunnen worden met dierlijke producten. Er is veel minder grond en capaciteit nodig om plantaardige producten te produceren en er is veel minder verspilling.

grazende schapen

Wist je dat je voor “de productie van 1 kilo rundvlees” wel 6000 liter water nodig is?? En dat je voor 1 kilo varkensvlees wel 5 kilo graag kunt kopen? Het produceren van vlees ( en dierlijke producten ) is dus enorm verspillend. Met een veganistische levensstijl kan je wel 5 tot 10 keer méér monden voeden. Lees dit artikel van Nudge. Albert Heijn speelt in op een wereld waarin vlees eten een luxe wordt.

Kwaliteit en smaak van puur plantaardige producten wordt steeds beter

Een belangrijk punt waarom steeds meer mensen kiezen voor veganistiche producten is dat de kwaliteit en smaak van deze plantaardige voedingsmiddelen steeds beter wordt. Een goed voorbeeld is de veganistische kaas van Violife. Deze puur plantaardige kaas is ontzettend goed van smaak en heeft een heerlijke bite. Je kunt deze kaas kopen in een verpakking met plakjes, als geraspte kaas en als blok. Er zit onder andere kokos en kurkuma in Violife verwerkt. Geen soja, foute toevoegingen of dierlijke ingrediënten. Je vindt deze plantaardige kaas in het koelvak.

plantaardige kaas

Ook grote en traditionele merken gaan op veganistische en vegetarische tour.

Ook de grote merken hebben de veganistische consument ontdekt. Had je ooit gedacht dat Unox veganistische soepen zou maken en met een vegetarische rookworst komt? Unox zal zeker ook met een veganistische rookworst komen. En het eigen merk van Albert Heijn heeft ook veel plantaardige producten.

De plantaardige revolutie van Albert Heijn staat nog maar aan het begin

De voorspelling van de redactie van Duurzaam Doe Je Zo is dat we nog mondiaal aan het begin staan van een grote verandering en omwenteling. Bijna ieder land worstelt met milieuvervuiling, het CO2 en het stikstof probleem. Iedereen weet dat de wereldbevolking zal blijven groeien en dat een plantaardige revolutie de enige manier is om al die mensen te kunnen voeden en “de milieuverkrachting” een halt toe te roepen. Boeren zullen gaan omschakelen naar steeds meer tuinbouw. Regeringen zullen hiervoor subsidies ter beschikking stellen. Boeren mogen niet de dupe worden van deze aardverschuiving. Iedereen weet, de bio industrie is niet meer van deze tijd.

vegan spiesjes

Plantaardig eten is gezonder

Als laatste. Dat een plantaardige levensstijl gezonder is, staat al jaren vast. Er zijn zelfs wetenschappers die een verband leggen tussen een aantal kankersoorten en het eten van veel rood vlees. Lees dit artikel maar eens. Plantaardige vetten zijn, over het algemeen genomen, in ieder geval gezonder dan dierlijke. Lees hier maar eens over omega 3-6-9 vetzuren. Dat ethiek ook een steeds grotere rol speelt is duidelijk. Waarom zoveel dierenleed als dat helemaal niet nodig is? Voor de productie van een veganistisch product hoeft geen dier te lijden.