Vakantie in eigen land is duurzaam

Het vieren van je vakantie in eigen land is duurzaam en goedkoop.

Nu het coronavirus zo hard om zich heen slaat en we voorlopig niet meer op vakantie kunnen in het buitenland, zal de vraag naar vakantiehuisjes in eigen land enorm gaan toenemen. Gelukkig heeft Nederland ons als vakantieland veel te bieden. Er is voor ieder wat wils. Van een wandelvakantie op de Veluwe tot een watersportvakantie in Friesland. Van een strandvakantie in Scheveningen tot een fietsvakantie in Zuid-Limburg. Een vakantie in eigen land vieren biedt vele voordelen. We zetten deze voordelen eens op een rij.

Een vakantie in eigen land vieren, is duurzaam.

Een vakantie in Nederland boeken, betekent dat je niet met een vliegtuig hoeft. Je kunt zelfs aan een fietsvakantie denken. Je kunt zelfs met de trein en bus naar je vakantieadres. Minder reistijd, minder CO2 uitstoot en minder tijdverlies. Een vakantie in eigen land is duurzamer dan een vakantie in het buitenland.
Onze tip, boek een huisje in Zeeland. Kijk bijvoorbeeld eens naar huisjes in Koudekerke-Dishoek, Domburg, Zoutelande of Cadzand-Bad.

gezin

Een vakantiehuisje in Nederland vieren is relatief goedkoop.

Als je geld wilt besparen, is een vakantie in Nederland ook een goed idee. Je kunt al een vakantiehuisje in de natuur huren vanaf een 300 euro per week. Gezien de maatregelen rond het coronavirus, is het wenselijk een vrijstaand vakantiehuisje te huren en bij voorkeur niet op een groot vakantiepark. Daar kun je beter de 1 meter 50 regel hanteren. Overigens, een kampeervakantie in eigen land boeken, is nog goedkoper. Denk aan kamperen bij de boer, kamperen op een boomgaard of een natuur kampeerterrein van Staatsbosbeheer. Daar komt je pas echt tot rust.

Nederland heeft meer natuur dan je wellicht denkt

Nederland is een klein land maar heeft vele beschermde natuurgebieden en Nationale Parken. Je hebt nu de kans om die natuurgebieden te leren kennen. Ben je wel eens in Nationaal Park Schiermonnikoog geweest? Of Nationaal Park Sallandse Heuvelrug? Nederland heeft vele natuurgebieden die bezocht kunnen worden. Je vindt een overzicht van deze natuurgebieden en Nationale Parken in Nederland op Wikipedia.

grazende schapen

In een natuurhuisje ervaar je de vrijheid pas echt

Weet je wat een Natuurhuisje is? dat is een vakantiehuisje midden in de natuur. Je vindt ook natuurhuisjes in Nederland. Bijvoorbeeld natuurhuisjes op de Veluwe, in de Biesbosch of op de Waddeneilanden. Je vindt in Nederland ook bijzonder Natuur vakantiehuisjes. Wat dacht je van een huisje midden in een boomgaard of aan de rand van een rivier of Nationaal Park? Er zijn ook ecologische vakantiehuisjes in Nederland te huur. Met eigen zonnepanelen en waterbron bijvoorbeeld. Laat je verrassen en huur eens een natuurhuisje in Nederland.

Zelf je maaltijden bereiden in je vakantiehuisje

Of je nu een natuurhuisje huurt of gaat kamperen, je kunt in de meest gevallen je eigen maaltijden bereiden en je spullen inkopen bij de boer, natuurvoedingswinkel, streekwinkel of supermarkt. Het grote voordeel van een vakantiehuisje met keuken is dat je ook voor meer personen maaltijden kunt bereiden en zo veel geld kunt besparen. Ga maar eens met 6 of 8 personen in een restaurant eten. Natuurlijk is uit eten tijdens je vakantie in Nederland ook leuk maar als je tijd en zin hebt, is zelf koken best leuk. Wie weet vind je in de omgeving van je natuurhuisje eetbare bloemen, planten en kruiden. Ook een uitdaging en ontzettend leuk.