Veganistische pizza kopen

Waar koop je een veganistische pizza?

Als veganist was het voor kort niet eenvoudig om een geheel plantaardige pizza te kunnen kopen. Supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo hadden hoogstens 1 veganistische variant. Het aanbod veganistische producten is echter de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Zo ook voor een veganistische diepvries pizza. Zelfs een bekend merk als Dr. Oetker heeft nu veganistische pizza’s in haar aanbod.

jumbo vegan banner

Pizza bodem of kant en klare pizza kopen

Je kunt ervoor kiezen een veganistische pizza bodem te kopen en deze zelf te beleggen of een kant en klare vegan pizza te kopen die je in de oven alleen nog maar hoeft “af te bakken”. De eerste biedt het voordeel dat je de pizza kunt beleggen met wat jij wilt, de tweede versie is al kant en klaar en vergt geen verdere inkoop producten of bereiding.

Bekijk alle vegan pizza bodems bij de Jumbo.

Vegan pizzabodem beleggen

Vind een veganistische pizza op Vegan Wiki

De tijd dat je uren lang moest zoeken naar een bepaald veganistisch product is voorbij. Op Vegan Wiki, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Veganisme, vindt je een overzicht van het complete aanbod veganistische pizza’s. Je vindt het aanbod hier. Een aantal van deze pizza’s hebben het veganistisch keurmerk. Een garantie dat veganistisch dan ook 100 % plantaardig is en er geen dierlijke ingrediĆ«nten in de pizza verwerkt zijn.

biologisch winkelen

Vegan is niet per definitie biologisch

Nog een opmerking. Veganistisch is niet vanzelfsprekend biologisch. En dat geldt met name voor de veganistische pizza’s in de supermarkt. Die zijn wel geheel plantaardig maar niet biologisch. Een veganistische en biologische pizza koop je bij de natuurvoedingswinkel zoals Ekoplaza. Overigens is een pizza niet per definitie gezond maar ook weer niet ongezond. Lees hier meer over gezonde voeding.