Wandelvakantie, leuk en duurzaam

Waarom een wandelvakantie zo leuk en duurzaam is

Wandelen is gezond. Als je dan ook nog eens lange wandelingen in de natuur maakt, gebeurt er ook iets met je “mind”. Je wordt rustiger, gevoeliger en herinnert je dingen uit het verleden waarvan je dacht dat je ze vergeten was. Wandelen is niet alleen duurzaam en goed voor lichaam en geest. Wandelen maakt iets bij je los en geeft je nieuwe inzichten. Je zuigt de kracht van de natuur als het ware op. Wandelen kan ook therapeutisch zijn. Niet voor niets is “wandelcoach” een nieuw fenomeen. En zelfs in deze tijd van het coronavirus kan je nog lange wandelingen maken. Zeker bij individuele wandelingen, kan je altijd de vereiste anderhalve meter afstand houden.

SNP wandelvakanties

Waarom is een wandelvakantie duurzaam?

Een vakantie waarbij wandelen centraal staat, is in veel opzichten duurzaam. Duurzaam omdat je tijdens het wandelen geen CO2 uitstoot hebt. Duurzaam omdat het je conditie en gezondheid verbetert en duurzaam omdat je ook in je eigen omgeving, provincie of land zo een actieve vakantie kunt boeken. En je kunt bijna altijd met de trein of ander openbaar vervoer middel, op de plek van bestemming komen.

wandelen in het bos

NS Wandelingen, leuk en prachtige wandelroutes.

Je kunt zelf ook een wandelvakantie samenstellen en vanuit huis starten. Kijk maar eens naar de NS wandelingen. Dat zijn wandelingen van station naar station. Ze gaan altijd door de mooiste natuurgebieden van Nederland en je kunt voor en korte of lange afstand kiezen.
Hier vind je meer informatie over deze NS wandelingen.

Wandelen in het coronatijdperk

Zolang Nederland in de ban is van het coronavirus, kan je het beste individuele wandelingen maken of met je partner. Groepswandelingen zijn nu niet nodig. Als echter straks de situatie genormaliseerd is en je weer gewoon een wandelvakantie kunt boeken, moet je zeker eens kijken naar de vele groepswandelvakanties. Met name Djoser en SNP Natuurreizen zijn specialist in actieve en duurzame wandelvakanties. Daar ontmoet je gelijkgestemde mensen. Wandelen in een groep is nu even niet mogelijk maar er komt vast weer een tijd dat je een groepswandelvakantie Veluwe, Drenthe, Ardennen, Ierland, Frankrijk of Schotland kan boeken. Genieten op een duurzame manier.

SNP wandelvakanties

Wandelvakantie Zeeland.

Zeeland heeft met de Oosterschelde en het Veerse Meer twee toppers voor een wandelweekend Zeeland in huis. Als je in Zeeland wilt overnachten, kan je een vakantiehuisje Zeeland boeken via de website vakantiehuis-zeeland.be. Je vindt hier ook vakantiehuisjes in de buurt van de Oosterschelde. Boek een vakantiehuis in Colijnsplaat, Wissenkerke of Kamperland.