Hypotheek afsluiten in 2024

Een hypotheek afsluiten in 2024, duurzaam loont.

Wie een huis kopen wil in 2024, doet er goed aan te kijken naar de voorwaarden van duurzame hypotheken. Volgens de plannen van het demissionaire kabinet biedt een hypotheek op een koopwoning die energiezuinig is in 2024 bepaalde voordelen. Lees hieronder welke.

Meer hypotheek op een energiezuinige koopwoning in 2024

Dit zijn de plannen. Indien een woning in de energie klasse A of B zit, kan je 10.000 euro meer lenen. En bij een koophuis met nul op de meter kan je zelfs 50.000 euro meer hypotheek verkrijgen. Dat scheelt een flinke slok op een borrel. Indien je dan ook nog eens een rente korting krijgt op een duurzame of groene hypotheek, kan die ene woning voor jou toch nog financieel bereikbaar worden. En met een woning met zonnepanelen en warmtepomp zit je er straks warmpjes bij zonder dat je portemonnee snel leeg getrokken wordt. Duurzame energie en je woning energiezuinig maken loont. Een energiezuinige woning verkopen zal ook makkelijker kunnen gaan, zeker met nul op de meter.

Duurzaam wonen

Duurzame hypotheken

Indien je de hypotheek afsluit bij een duurzame bank zoals de ASN bank of Triodos Bank ( energiebespaarlening ), ben je nog beter en duurzamer bezig. Zij beleggen geen geld in bijvoorbeeld de wapen industrie of kinderarbeid. En ook dat is een prettig gegeven. Groen geld voelt beter aan!

Duurzaam hypotheekadvies.

Hypotheek afsluiten? Ga voor een duurzaam hypotheekadvies. De ene bank is de andere niet. En er zijn hypotheekadviseurs die alles weten over duurzame hypotheken en “groen geld”. Een erkende en groene hypotheekadviseur is ook bekend met speciale hypotheken voor ecologische woningen. Zij zijn ook bekend met de plannen van het kabinet en de laatst geldende hypotheeknormen. Want de plannen van het kabinet kunnen altijd nog veranderen en geen wet worden.

green friday afval scheiden

Een duurzame levensstijl loont niet altijd

Helaas loont een duurzame levensstijl niet altijd. Biologische producten bijvoorbeeld blijven onnodig duur. Daarom is het fijn om te zien dat duurzamer wonen ook financieel gesteund gaat worden, nu dus binnenkort ook met een verruiming van de hypotheek normen. Een hypotheek afsluiten in 2024 kan, ondanks de hoge rente, afgesloten worden met een duurzaam randje. Je financiële en energie keuze krijgt steeds meer betekenis.

Géén hypotheek verruiming duurzaam vakantiehuis

Zoals de vlag en nu voor staat, geldt die hypotheekverruiming alleen voor duurzame woonhuizen met woonbestemming. Voor een vakantiehuis of recreatiewoning kan je sowieso al zeer moeilijk een hypotheek verkrijgen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een vakantieboerderij die verhuurd wordt of chalet op een vakantiepark. Dat blijft ook gelden voor een duurzame vakantiewoning met nul op de meter.