Biologische aardbeien

Biologische aardbeien,ze komen er aan.

Zin in lekkere aardbeien? Koop dan bio! Meestal alleen in natuurvoedingswinkel verkrijgbaar. Soms ook bij de biologische boer of particulier.

Biologische aardbeien, ze zijn super lekker en heel gezond. In tegenstelling tot “gewone aardbeien”, bevatten ze geen pesticiden en ze zijn ook niet “opgepompt” met kunstmest. Net als alle andere bio producten smaken ze beter en zijn ze een lust voor het oog. Ook kinderen zijn dol op deze lekkernijen.

Waarom biologische aardbeien zo gezond zijn

Deze rode vriendjes bevatten veel vitamine C, kalium en foliumzuur. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën en al helemaal geen vetten. Je kunt er dus zoveel van snoepen als je wilt. Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Je hebt deze vitamine nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. In veel plantaardige producten en met name noten, kom je veel foliumzuur tegen. Het is ook nodig voor je zenuwstelsel.

biologische aardbeien uit Nederland

De rode kleur van aardbeien verraadt al dat ze super gezond zijn. Veel bessen en groenten die rood zijn, zijn ook gezond. Denk maar aan rode bessen en rode bietjes.

De meeste biologische aardbeien komen nu uit Spanje

Als je nu aardbeien in de natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt aantreft, kan je op de verpakking lezen dat ze uit Italië of Spanje komen. In die landen is de biologische landbouw best wel goed ontwikkeld. Producten uit je eigen regio kopen is duurzamer maar tegelijkertijd een mens mag ook genieten van duurzaam uit andere landen en werelddelen. Dat is zo met een duurzame wereldeconomie.

Binnenkort aardbeien uit Nederland.

Je kun in mei of juni genieten van aardbeien uit Nederland die biologisch geteeld zijn. Je vindt ze ook in het biologisch groente- en fruit pakket van bijvoorbeeld Odin. Lekker smullen, dat mag.

zelf biologische aardbeien kweken

Zelf aardbeien kweken?

Zelf aardbeien kweken is super makkelijk. In de grote tuincentra zijn in deze periode aardbeiplantjes verkrijgbaar. Die kan je in tuin, terras of op balkon plaatsen. Aardbeien hebben wel veel zon en redelijk humusvolle grond nodig. Je kunt ze ook prima in potten doen. In de meeste tuincentra is tegenwoordig biologische tuinaarde en compost verkrijgbaar. Aan het einde van het jaar krijgen de plantjes uitlopers met weer nieuwe plantjes. Die kunt je dan weer uitplanten. Voor je het weet heb je een paar kilo eigen oogst! Lees ook onze blog over zelfs groenten en kruiden kweken!