Biologisch groentepakket thuisbezorgd

Een biologisch groentepakket thuisbezorgd krijgen, ideaal.

Als je in Nederland woont en er geen natuurvoedingswinkel in de buurt van je huis is, kan je toch dagelijks over biologische groente en fruit beschikken. Je kunt een biologisch groentepakket thuisbezorgd krijgen. Dat kan je doen als je alleenstaand bent, een gezin hebt of samenwoont met een partner. Er is voor iedereen een pakket op maat. We leggen hieronder uit hoe het in grote lijnen werkt.

Hoe werkt een abonnement op een biologisch groentepakket?

Zo een thuis bezorg abonnement werkt zo. Als er bij jou in de regio een aanbieders is van biologische groentepakket, neem je een abonnement voor een bepaald pakket. Dat kan een klein pakket zijn voor één persoon maar ook een bio pakket voor een groot gezin. Je kunt kiezen meestal kiezen voor een basis pakket, midden pakket of groot pakket. Soms kan je ook een extra luxe vers pakket bestellen. Meestal wordt je groentepakket eens per week bij je thuis bezorgd. Vaak op een vaste dag in de week. Het bedrag wat je voor het pakket en de bezorging betaalt, wordt meestal automatisch van je bankrekening afgeschreven.

biologisch winkelen

Het pakket wisselt iedere week

Iedere week krijg je een groente- en fruit pakket thuis geleverd maar deze is nooit hetzelfde. Afhankelijk van het seizoen varieert het groentepakket dus. Vaak gaat het om regionaal gekweekte groente- en fruitsoorten aangevuld met producten elders. Meestal gaat het om biologische versproducten uit Nederland. Je kunt soms kiezen voor een pakket wat wordt aangevuld met versproducten uit het buitenland. Een biologische ananas bijvoorbeeld, groeit in Ghana en niet in Nederland.

Soms moet je het biologisch groente- en fruitpakket bij een huisadres afhalen

Afhankelijk van waar je woont, kan het ook zijn dat het pakket niet thuisbezorgd wordt maar dat je het op moet halen bij een “afhaalpunt”. Meestal stelt een particulier dan een gedeelte van de schuur beschikbaar en kan je jouw pakket op een bepaalde ochtend, middag of avond ophalen. Ook hier geldt dat het veelal om streekproducten gaat en dat de producten verser en goedkoper zijn dan in de natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt.

moestuin streekproducten

Geluk als je in Noord-Holland woont.

Wie in Noord-Holland woont en een biologisch groentepakket thuisbezorgd wilt krijgen, kan contact opnemen met De Almershof. Zij hebben een biologische boerderijwinkel en bezorgen bio groentepakket in heel Noord-Holland. Altijd vers en met zoveel mogelijk streekproducten. Ideaal als je van vers en gemak houdt. Overigens hebben mensen die in Amsterdam of omgeving wonen extra veel mogelijkheden. In Amsterdam en regio vind je veel grote natuurvoedingswinkels. Daarnaast worden er boerenmarkten georganiseerd. Ook een fijne manier om aan verse, biologische en betaalbare groente en fruit te komen. Hier vind je de gegevens over de biologische boerenmarkt Amsterdam, Noordermarkt.