Marathon lopen als je 100 bent

De marathon lopen als je 100 bent, fantasie of werkelijkheid?

We worden gemiddeld steeds ouder en blijven langer actief. Zou het mogelijk zijn de marathon te lopen als we honderd zijn en kunnen we gezond en gelukkig 120 jaar oud worden?? Op deze pagina tips om gezond en vitaal oud te kunnen worden.

Een gezonde levensstijl

De eerste voorwaarde om op een prettige manier oud te worden, is om een gezonde levensstijl in acht te nemen. Dat betekent voldoende bewegen, veel groente en fruit nuttigen en actief zijn in vele opzichten. Dat de dagelijkse consumptie van biologische groente en fruit ook mee werkt, is duidelijk. Producten zonder gif en residuen vervuilen ons lichaam minder. En. meer plantaardig eten, helpt ook. Lees elders op Duurzaam Doe je Zo over een vegan levensstijl en meer plantaardige producten consumeren.

vegan spiesjes

Actief zijn in de maatschappij

Mensen die actief zijn in de maatschappij zijn niet zo snel eenzaam. Anderen helpen geeft energie. Wat je dus vooral niet moet doen als je ouder wordt, is achter de geraniums zitten. Blijf zo lang mogelijk actief. Doe vrijwilligerswerk, word lid van een vereniging. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar voldoende mensen om je heen blijft houden en het gevoel houdt dat je er “toe doet”. Er toe doen, belangrijk zijn, is een ader voor je levensmotivatie. De marathon lopen kan je alleen, samen is makkelijker!

Je lichaam regelmatig ontgiften

Ook al eten we biologisch en hebben we een duurzame levensstijl, door vervuild water, vieze lucht en uitlaatgassen door auto’s en motoren, raakt ons lichaam vervuild.Ons lichaam heeft er baat bij als het ontgift wordt. Door af en toe een spa met sauna, Turks Stoombad of Hamam, te bezoeken, raken we door transpiratie veel afvalstoffen kwijt, maar dat is niet genoeg. Het is verstandig 1 of twee keer per jaar een detox kuur te nemen en wekelijks detox thee te nemen. Detoxen is je lever reinigen. Ontgiften. Dat draagt weer bij aan een beter functionerend lichaam. Overigens, een detox vakantie boeken, is ook niet verkeerd.

lichaam ontgiften in de sauna

Niet te veel alcohol consumeren

Te veel alcohol consumeren is funest voor een gezond lichaam en een goed functionerende geest. Zelfs als je alleen maar biologische wijn of bier consumeert kan een te grote hoeveelheid gevolgen hebben voor je gezondheid. Een glas biologische wijn consumeren is geen enkel probleem. Als je echter op het punt bent gekomen dat je wekelijks 2 of 3 flessen wijn voor jezelf inkoopt, is de grens van wat goed is voor je gezondheid al lang gepasseerd. Voor alcohol geldt, “met mate”.

Idealen blijven houden

Ben jij de 40 gepasseerd en heb je nog idealen? Met pensioen en toch nog wensen en dingen die je graag zou willen doen? Een mens zonder idealen is als een perenboom zonder vruchten. De ideale wereld bestaat niet maar jij kunt wel je persoonlijke verlangens en idealen hebben. Gezonder oud worden gaat gemakkelijker met idealen. Vergeet niet waar je voor staat en blijf er voor gaan!

marathon als ideaal doel

Positieve levenshouding

Met een positieve levenshouding kom je ver in het leven. Als jouw glas bijna altijd half vol is en niet half leeg, is er een veel groter kans dat je gezond oud mag worden en met de 100ste de marathon nog loopt. Het mag ook een marathon in gedachten zijn. Mindfulness is ontzettend belangrijk. Daar hoort zeker zelfvertrouwen, persoonlijke groei en fantasie bij. Positiviteit is een drankje waar je nooit genoeg van kunt krijgen. Een duurzame en actieve levensstijl zeker ook niet.