Dit zijn 4 manieren om te besparen op de energiekosten deze feestdagen

Feestdagen staan weer voor de deur! Deze periode staat in teken van gezelligheid, samenzijn en het versieren van ons huis met prachtige kerstverlichting. Het gebruik van al deze verlichtingen en versieringen kan leiden tot een stijging van onze energierekening. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te kunnen besparen op deze kerst kosten, zodat we kunnen genieten van de feestdagen zonder ons zorgen te maken over hoge energiekosten. In dit artikel delen we 4 manieren waarop jij kunt genieten van de feestdagen en een lage energierekening.

Investeer in energiezuinige verlichting

Een top manier om te besparen op energie-uitgaven tijdens de feestdagen is het investeren in energie-efficiënte verlichting. Traditionele gloeilampen verbruiken veel meer energie dan moderne LED-lampen. Een Smart led lamp is niet alleen energiezuinig, maar heeft ook een veel langere levensduur. Hoewel ledlampen misschien iets duurder zijn wanneer je ze koopt, zullen ze op lange termijn renderen door vermindering in de energie rekening. Overweeg dus om gloeilampen te vervangen door LED-varianten om zowel energie als geld te sparen tijdens de feestdagen.

kerstverlichting

Gebruik een timer voor je verlichting

Een andere manier om te besparen op de energiekosten is door het gebruik van een timer voor je verlichting. Vaak laten we kerstlichten onnodig branden door te vergeten ze uit te schakelen voor het slapengaan of bij het verlaten van het huis, wat leidt tot overbodig energieverbruik .Met een timer kun je de verlichting automatisch op een vooraf ingestelde tijd uitschakelen. Zo hoef je je niet steeds te herinneren om de lichten uit te doen, wat helpt bij het voorkomen van verspilling van energie.

Versier met natuurlijke materialen

Een andere manier om te besparen op de energiekosten tijdens de feestdagen is door te versieren met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan takken, dennenappels en gedroogde bloemen om een natuurlijk effect te creëren. Natuurlijke decoraties zijn niet alleen eco-vriendelijk, maar zijn ook voordeliger dan het aanschaffen van nieuwe versieringen. Bovendien kunnen ze na de festiviteiten worden gecomposteerd, waardoor ze geen afval achterlaten. Door te kiezen voor natuurlijke decoraties, kun je geld besparen en bijdragen aan een duurzamere wereld.

kerstversiering

Verlaag de temperatuur

Een eenvoudige manier om te besparen op de energiekosten tijdens de feestdagen is door de temperatuur in huis iets te verlagen. Tijdens feestelijke samenkomsten en etentjes neemt de temperatuur in huis vaak toe door de aanwezigheid van mensen en het koken. Door de thermostaat een graad lager in te stellen bespaart u energie en zorgt u tegelijkertijd voor een aangename temperatuur. Overweeg ook om de verwarming uit te schakelen in ongebruikte ruimtes, zoals een logeerkamer of studeerkamer. Zo bespaart u energie en geld tijdens de feestdagen.