Duurzaam Cadeau

Een duurzaam cadeau geven, dat is pas leuk en waardevol!

Je zus of broer is jarig en je bent op zoek naar een leuk cadeautje. Die bos bloemen voor je zus is misschien wel wat afgezaagd en die after shave voor je broer ook. En binnenkort is je neefje jarig. Wordt her weer iets voor zijn playstation of wordt het iets duurzaams en origineels? Op deze pagina wat leuke ideetjes en tips. Van iets leuks en duurzaam weggeven word je zelf ook blij.

Tip Duurzaam cadeau, insectenhotel voor bijen.

De bijen hebben het moeilijker dan ooit. Door het vele landbouwgif en het gebrek aan wilde bloemen, staat de bijenpopulatie zwaar onder druk. En dat terwijl bijen zo belangrijk zijn voor de bestuiving van groente en fruit. Bijen zijn een onmisbare schakel in de productie van voeding. Door een insectenhotel voor bijen te kopen en cadeau te geven, draag je bij aan het in stand houden van bijen. Het lijkt misschien een druppel op een groeiende plaat maar alle beetjes helpen. Zaden van bloemen kopen waar bijen op af komen is ook een goed idee en ook een origineel verjaardagscadeau. Je toont ook zo je betrokkenheid met de natuur en de insecten. Er zijn ook voor andere insecten hotels te koop.

Geef eens een fles biologische olijfolie weg

Het is ook leuk om een fles biologische olijfolie weg te geven. Geen supermarktkwaliteit maar 100 % organische olijfolie uit Griekenland bijvoorbeeld. Een fles biologische wijn weggeven is ook een goed idee. Er bestaan biologische wijnen zonder sulfiet en zonder dierlijke ingrediënten. Bio + vegan wijn dus.

Een pruimenboom of perenboom weggeven

Ook leuk. Een biologische pruimenboom of perenboom weggeven. Bij steeds meer tuincentra kan je biologische fruitbomen kopen. Ook hebben de nieuwe generatie tuincentra ook biologische bestrijdingsmiddelen in het assortiment.

pruimenboom als duurzaam cadeau

Goede Doelen Cadeaubon

Heb je geen tijd om een duurzaam cadeau te zoeken of weet je niet wat te kopen?? Een goede doelen cadeaubon is ook een ontzettend goed idee. Degene die de cadeaubon ontvangt, kan zelf één van de geselecteerde goede doelen uitkiezen. Hier heb je een voorbeeld van een Goede Doelen Cadeaubon.

Je vindt een duurzaam cadeau gegarandeerd in de wereldwinkel

Wereldwinkels verkopen Fair Trade producten. Daarnaast hebben ze ook een groot aanbod Fair Trade producten op het gebied van eten en drinken. Je kunt in de wereldwinkel of Fair Trade Winkel bijvoorbeeld een goede fles Fair Trade wijn uit Zuid-Afrika of Chili kopen. Maar als je een origineel en persoonlijk cadeau wilt geven, zijn er ook talloze mogelijkheden. Van houtsnijwerk uit Afrika tot sjaals en tassen uit India. Als je een origineel, fair trade en duurzaam cadeau wilt geven, is de Wereldwinkel een “wereldidee”.