Biologische supermarkt XL komt er aan

De biologische supermarkt XL komt er aan, misschien al in 2021.
Steeds meer mensen gaan voor biologisch en we willen alles het liefste op één adres of in een winkelcentrum kopen. De kans dat er in de grote steden een biologische supermarkt XL aan komt, is levensgroot. Misschien wel een biologisch en duurzaam winkelcentrum. Biologische producten worden misschien wel 20 % goedkoper en dat is goed nieuws voor iedereen met een groen hart. Maar is dit een utopie van deze redactie of wordt het op termijn pas werkelijkheid? Lees verder waarom dit wel eens werkelijkheid zou kunnen worden. Op weg naar een duurzaam en plasticvrij winkelcentrum. Misschien wel een duurzame samenleving?

Voeding, kleding, gebruiksproducten in de biologische supermarkt.

Of je nu biologische bananen, koffie, kruiden, groenten of kleding wilt kopen, alles is in ruime keuze aanwezig. Ook biologische cosmetica, speelgoed voor kinderen en een uitgebreid assortiment boeken. Er is een hoekje waar je fair trade koffie, thee en wat lekkers kunt gebruiken en er zijn toiletten die met een ecologisch schoonmaakmiddel worden gereinigd. Natuurlijk zijn er veel vegan- en glutenvrije producten.
Veel gebruiksvoorwerpen zijn gemaakt van gerecycled plastic en verpakkingsmaterialen zijn biologisch afbreekbaar. Er is biologische en vegetarisch restaurant waar alles iedere dag vers bereid wordt, kan jij je daar een voorstelling van maken?

Biologische supermarkt XL

Geen utopie maar werkelijkheid?

De Groene Passage in Rotterdam aan de Mariniersweg heeft het feitelijk al voor elkaar. Dit duurzame winkelcentrum in Rotterdam is een enorm succes en bestaat al meer dan 15 jaar en biedt een one stop shopping concept voor de duurzame consument aan. Er is niet alleen een biologische supermarkt, restaurant, fair trade cadeauwinkel en warenhuis in duurzame woninginrichting en is ook een spiritueel centrum en opleidingscentrum. Wil je bijvoorbeeld kok worden in een vegetarisch restaurant? Yoga docent? Natuurvoedingswinkelier? Doe een gerichte opleiding.

Duurzaam winkelcentrum Rotterdam met totaalconcept

Aan dit duurzame winkelcentrum is ook een biologische slager verbonden en een fantastisch restaurant “Spirit”. Bij het biologische restaurant Spirit vind je alle smaken uit de hele wereld en is het aanbod voor wel 90 % biologisch + veganistisch. Je vindt er heerlijke salades, gerechten van zeewier, seitan, tempeh en tofu varianten die je smaak pupillen laten dansen. Ze kunnen er toveren met groenten, kruiden, curry’s, gerechten uit de Afrikaanse en Oosterse keuken en veel meer. Je kunt er ook voor een heerlijke biologische lunch terecht. Natuurlijk hebben ze er heerlijk vegan gebak, biologisch ijsjes en fair trade chocolade. Lekker en vers eten, prachtige kleuren en aangenaam gezelschap. Een plek ook om gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Biologisch winkelen wordt steeds meer een beleving

In de toekomst zal biologisch shoppen steeds meer een beleving worden. Je kunt overal Fair Trade hapjes proeven en kooklessen krijgen. In de grote steden staan groene fietsen die je gratis kunt gebruiken en in iedere winkelstraat vind je wel een biologisch café en restaurant. Maaltijden bereiden wordt ook een beleving. Minder diepvriesmaaltijden en meer vers. Alles biologisch en fair trade. Dat is wat de toekomst ons misschien wel gaat brengen.

water opvangen

De maatschappij verandert in snel tempo

Het lijkt een utopisch beeld. De ontwikkeling naar een duurzame samenleving zou wel eens harder kunnen gaan dan gedacht. De biologische supermarkt XL, het duurzame winkelcentrum en de plasticvrije winkel. Stapje voor stapje verandert de maatschappij waarin wij leven. Meer aandacht voor duurzaamheid, spiritualiteit, echtheid en beleving. Het is een internationale verandering welke wel eens een keerpunt naar een duurzame wereld zou kunnen zijn.

Steeds meer biologische producten bij Nederlandse supermarkten.

Als je in een supermarkt als Aldi, Lidl of Jumbo door de gangpaden loopt, zie je dat er veel biologisch aanbod is. Je vindt in iedere supermarkt wel biologische aardappelen, wortelen, gember, knoflook en uien maar ook producten zoals biologische kaas, brood en melk zijn volop verkrijgbaar. Eerder schreven wij over het biologische brood bij de Lidl. Een bewijs dat biologisch brood niet duur hoeft te zijn. Biologische producten worden gelukkig steeds goedkoper.

biologisch winkelen

In grote steden vind je al biologische supermarkten

Veel grote natuurvoedingswinkels hebben de schaalgrootte van een supermarkt. Met name Ekoplaza en De Natuurwinkel exploiteren al biologische supermarkten in Nederland. Zoek via het internet op biologische supermarkt Den Haag”, Rotterdam, Utrecht of Amsterdam en je zult de grotere natuurvoedingswinkels van Nederland vinden. Nog een tip: Op de biologische boerenmarkten in Nederland vind je goedkope biologische groente en fruit uit de eigen regio. Je kunt op die boerenmarkten ook biologische kaas, noten, kruiden, cosmetica en allerlei andere duurzame producten kopen. Een prima manier om op een goedkope en leuke manier je biologische producten te kunnen kopen.”

Veganistische supermarkt

Net zoals de biologische supermarkt er aan komt, zal dat ook gebeuren met “de veganistische supermarkt”. Een supermarkt waar ze alleen maar plantaardige producten verkopen. Niet alleen soja producten maar met vele andere varianten. Producten gemaakt van zeewier, hennep, brandnetels en lupine zullen het zeker goed gaan doen maar de plantenwereld kent vele eetbare geheimen. Eetbare planten, bloemen en kruiden, het is de toekomst voor een schone en duurzame samenleving.