Duurzaam toiletpapier: De Groene Revolutie

Waarom kiezen voor duurzaam toiletpapier?

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het geen verrassing dat zelfs ons toiletpapier onder de loep wordt genomen. Het klinkt misschien vreemd om na te denken over duurzaamheid wanneer je naar het toilet gaat, maar als we beseffen hoeveel bomen er jaarlijks worden gekapt voor dit alledaagse product, is het duidelijk dat er ruimte is voor verbetering. Duurzaam toiletpapier spaart dus bomen. Maar er zitten nog meer voordelen aan het gebruik van toiletpapier dat voor een groot gedeelte geproduceerd wordt van hergebruikt papier of karton. Zo is dit toiletpapier ongebleekt en vaak sterker en zachter dan het reguliere wc papier. Duurzaam leven en doen, ook als je naar het toilet gaat.

Besparen van Bomen: De Impact van Traditioneel Toiletpapier

Het gebruik van traditioneel toiletpapier heeft een aanzienlijke impact op onze bossen. Elk jaar worden miljoenen bomen geveld om aan de wereldwijde vraag naar toiletpapier te voldoen. Dit leidt niet alleen tot ontbossing, maar ook tot verlies van biodiversiteit en habitats voor vele diersoorten. Daarom is het tijd om over te stappen op een meer duurzame optie. Duurzaam of ecologisch toiletpapier.

the good roll banner

Duurzaam Toiletpapier: Een Stap in de Groene Richting

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van alternatieven voor traditioneel toiletpapier die veel duurzamer zijn. Een van deze opties is toiletpapier gemaakt van gerecycled papier of bamboe. Gerecycled papier helpt afval te verminderen en vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen, terwijl bamboe zich snel kan herstellen en daarom een hernieuwbare optie is.

Hergebruik van Papier: The Good Roll als Voorbeeld

Een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid in de toiletruimte is The Good Roll. Zij produceren toiletpapier van 100% gerecycled papier en gebruiken hun winst om sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Door The Good Roll te kopen, draag je niet alleen bij aan milieubescherming, maar help je ook gemeenschappen in nood.

toiletpapier voor nood

Bamboe: Het Wondergras voor Duurzaam Toiletpapier

Naast gerecycled papier is bamboe een opkomende ster als het gaat om duurzaam toiletpapier. Bamboe groeit snel en vereist minimale water- en chemicaliënverbruik tijdens de productie ervan. Bovendien heeft bamboepulp natuurlijke antibacteriële eigenschappen, waardoor het ideaal is voor gebruik in hygiëneproducten zoals toiletpapier. Door over te stappen op duurzaam toiletpapier kunnen we samen een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan een meer duurzame toekomst voor ons allemaal. Kies bewust bij het kopen van je volgende rol toiletpapier en maak verschil, één vel tegelijk!

Duurzaam toiletpapier, ook in de supermarkt te koop.

Wie denkt dat duurzaam toiletpapier alleen in de ecologische groothandel of natuurvoedingswinkel te koop is, heeft het mis. Vanzelfsprekend kan je dit product online bestellen maar ook de meeste supermarkten hebben dit meer verantwoorde toiletpapier omarmd. Duurzaam of soms zelfs ecologisch toiletpapier koop je bijvoorbeeld ook bij Albert Heijn, Kruidvat, Jumbo of Lidl. Soms zelfs CO2 neutraal geproduceerd.

the good roll banner

Ecologische toiletreinigers

Natuurlijk gaat duurzaamheid in het toilet verder dan het gebruik van verantwoord toiletpapier. Gebruik ook bijvoorbeeld geen chloor als toiletreiniger of een reiniger met chemische werking. Lees hier over de opkomst van duurzame en verantwoorde schoonmaakmiddelen. Vandaag de dag kan je in iedere supermarkt ecologische schoonmaakmiddelen en toiletreinigers kopen. En vaak nog voor een lagere prijs dan de bekende en traditionele reinigers en schoonmaakmiddelen.
Je kunt vandaag de dag als duurzame consument om het meer verantwoorde aanbod heen. Ook overheden en bedrijven kunnen wat betreft het gebruik van duurzame producten hun steentje bijdragen. Alleen al bij de overheden in Nederland worden er miljoenen rollen toiletpapier gebruikt.

Meer groene ontwikkelingen

Je kunt vandaag de dag niet meer om het onderwerp “plastic afvalberg” heen en persoonlijke verzorging.
Lees als je een en ander interessant vindt bijvoorbeeld dit artikel over plastic vrij douchen. Ook iets waar je niet automatisch bij stil staat misschien.