Ja/Nee Sticker, maakt groot verschil

Heb jij al een ja/nee sticker?

Een ja/nee sticker of nee/nee sticker bij je brievenbus maakt een groot verschil. We krijgen in Nederland jaarlijks tussen de 20 en de 60 kilo ongevraagd reclamedrukwerk door de brievenbus. Soms hele reclamepakketten tegelijk.. Veel van die ongevraagde reclame gaat ongeopend en ongelezen de prullenbak of papierbak in. Een verspilling van energie, bomen en kostbare grondstoffen want lang niet alle reclamefolders worden van gerycled materiaal gemaakt. Ook voor de productie van hergebruikt papier is energie nodig. Zonde en niet nodig. Je kunt wat doen om die ongevraagde reclameberg te stoppen. Plak een ja/nee sticker of Nee/Nee sticker onder of boven je brievenbus. Het helpt gegarandeerd!

de Weegschaal banner

Nee/Nee Sticker ook een optie

Bij een Ja/Nee sticker blijf je nog wel huis aan huis bladen ontvangen. Die bevatten wel eens interessante informatie over de regio en activiteiten maar staan ook voor 60 tot 70 % vol met reclame. Bij een Nee/Nee sticker ontvang je helemaal geen reclame meer. Géén huis aan huis folders en geen huis aan huis bladen. Aan jou de keuze voor welke sticker jij gaat. Een Ja/Nee sticker maakt al een groot verschil.

biologische sokken

Veel huis aan huis bladen hebben ook een digitale huis aan huis krant.

Ben je bang om bij een Nee/Nee sticker leuke nieuwtjes uit de regio te missen? 9 op de 10 aan huis aan huis bladen hebben ook een digitale versie van hun krant online. En de aanbiedingen van jouw plaatselijke winkels vind je ook op het internet. Je hoeft niets te missen als je aanbiedingen en nieuwtjes digitaal leest en je abonneert op digitale berichten uit je eigen regio.

Stel: 1000 mensen plakken per maand een ja/nee sticker bij de brievenbus.

Als iedere maand duizend mensen een ja/nee sticker bij de brievenbus plakken, scheelt dat per jaar wel een 30.000 kilo aan folders. Dat scheelt veel energie en er hoeven dus minder bomen gekapt te worden. Als 100.000 extra mensen een ja/nee sticker op hun brievenbus plakken spaart dat vele bomen! Dat scheelt wel een 300.0000 kilo papier per jaar! Word je daar niet vrolijk van??

Waar kan je zo een sticker krijgen?

Je kunt zo een sticker bij je gemeentehuis krijgen. Kan online. Plaatselijke milieuverenigingen hebben ze meestal ook wel beschikbaar. De stickers zijn gratis. Meer informatie vind je onder ander bij Milieudefensie. Dit artikel wordt je aangeboden door Duurzaam Doe Je zo. Informatie en tips over duurzamer leven en een duurzame levensstijl. In een later artikel, waarom we bomen moeten aanplanten. Bomen brengen zuurstof en geluk!