Plant een walnootboom

De walnootboom is één van de meest bijzondere bomen die er is.

Niet alleen geeft hij ons walnoten, het hout van de walnootboom is bijzonder duurzaam. Je kunt er prachtige meubels van maken. De walnoot en walnootschil heeft nog meer toepassingen. Iedereen met een behoorlijke tuin zou een walnootboom moeten plaatsen. Gemeenten en overheden zouden deze prachtige boom op openbare terreinen kunnen planten. Toch gebeurt het maar zelden dat je in een bepaald gebied oudere walnoot bomen tegen komt. Om over jonge aanplant maar te zwijgen. Deze blog is een pleidooi voor het aanplanten van meer bomen en in het bijzonder deze prachtige boom.

Er zijn vele soorten walnootbomen

Wie denkt dat er maar 1 soort walnootboom is, heeft het mis. Als je wikipedia raadpleegt, kan je lezen dat er vele verschillende soorten van deze bomen zijn en dat ze wel 30 meter hoog kunnen worden. Lees hier wat wikipedia over deze boom over de okkernootfamilie schrijft. Wist je overigens dat deze boom wel 1 meter per jaar kan groeien en daarom ook CO2 opslaat? Bomen produceren zuurstof en zorgen voor schonere lucht. Je kunt de aarde afkoelen door het planten van bomen. Bomen zijn de longen van de aarde en de aanplant van veel nieuwe bomen zou ook wel eens de oplossing kunnen zijn voor het probleem van de opwarming van de aarde en het bekende broeikaseffect. Lees meer.

plant een walnootboom

Waar kan je jonge walnootbomen kopen?

Bij de grotere tuincentra kan je soms walnootbomen kopen. Er zijn ook kwekers van biologische noten bomen, fruitbomen en bessen struiken waar je notenbomen kunt kopen. Ook hazelnootbomen of struiken zijn ideaal om in je tuin te planten. Ze hebben minder ruimte nodig en ze zijn ook super gezond. Op het internet kun je vast wel adresjes vinden van ecologische boomkwekerijen. Deze vind je met name in de omgeving van boskoop.

walnoten

Walnoten zijn super gezond

Wist je dat walnoten veel Vitamine E, calcium, magnesium en ander mineralen bevatten? Dat je ook de schil kunt gebruiken voor het kleuren van bijvoorbeeld je haar? Dat gepelde noten de vorm van hersenen hebben en dat ze ook goed zijn voor het geheugen en verlagen cholesterol gehalte? Het is daarnaast een plantaardige eiwitbron. Als jij het geluk hebt dat er in de omgeving van jouw huis walnootbomen staan, moet je zo rond september en oktober zeker wat kilo’s walnoten rapen. Duurzaam, gezond en besparen in één. Walnoten rapen is tenslotte helemaal gratis. Lees op Duurzaam Doe Je Zo ook meer over zelf groenten en kruiden kweken. We hebben een gezonder leven met gezonde voeding voor een groot gedeelte zelf in de hand.