De jaaropbrengst van zonnepanelen berekenen doe je zo

Bij het aanschaffen van zonnepanelen betaal je als particulier een hoog bedrag dat wel kan oplopen tot duizenden euro’s. Het is echter belangrijk om deze aankoop als een investering te zien, waarbij je het bedrag in de loop der jaren kan terugverdienen. Daarnaast lever je als mens een actieve bijdrage aan een duurzame wereld, waarin er minder sprake is van vervuiling door uitstoot van CO2. De winst die je met de zonnepanelen kunt behalen is afhankelijk van de locatie, de hoeveelheid zonnepanelen die je op jouw dak hebt liggen en het vermogen van de zonnepaneel. Bekijk daarnaast de mogelijkheden met betrekking tot subsidies op zonnepanelen. Lees in deze blog alles over de jaaropbrengst van zonnepanelen.

Opbrengst van de zonnepanelen

De opbrengst van de zonnepanelen kun je berekenen. Er zijn immers een aantal websites te vinden op het internet, waaruit blijkt dat de winst voornamelijk afhangt van een aantal variabelen. Denk hierbij ten eerste aan de hoeveelheid zonnepanelen die je aanschaft. Hoe meer zonnepanelen, hoe groter de kans is op winst. Daarnaast is de hoeveelheid uren die de zonnepanelen in de zon liggen van groot belang. Bij veel uren in de zon, is de kans op winst veel hoger. Daarnaast speelt de ligging een rol bij de opbrengst van zonnepanelen op Zonduurzaam.nl.

zonnepanelen leggen

Omstandigheden

De omstandigheden van de zonnepanelen moeten gunstig zijn voor het behalen van veel winst. Denk hierbij aan veel zon in de zomer, waardoor de kans op een hoog rendement erg groot is. Daarnaast is het van belang om de zonnepanelen niet onder een boom te leggen, waarbij geldt dat de schaduw van deze boom een negatieve invloed heeft om de winst die te behalen valt. Naast de omstandigheden zijn er een aantal universele factoren te noemen, denk hierbij aan het vermogen, het aantal zonnepanelen en de locatie.

zonnepanelen op het dak

De jaaropbrengst van zonnepanelen

Het bedrag dat je ophaalt met de zonnepanelen is dus per huishouden verschillend. Het is echter universeel dat jouw energierekening als gevolg van de aankoop omlaag zal gaan. Door de zonnepanelen te plaatsen op het dak ben je minder afhankelijk van gas dat een energiebedrijf kan leveren. In een periode waarbij geldt dat de energierekening al jaren stijgt, is een situatie met minder afhankelijkheid van een energiebedrijf van groot belang. Bereken vooral de opbrengst voordat je besluit om tot een aankoop over te gaan. Bij het berekenen van de opbrengst is het belangrijk om gebruik te maken van meerdere websites, zodat je deze verschillende uitkomsten systematisch met elkaar kunt vergelijken.