Duurzame relatie

Een duurzame relatie, hoe doe je dat?

Als je iemand vraagt of hij of zij een duurzame relatie heeft, krijg je waarschijnlijk als antwoord dat je dat niets aan gaat en wat privé is privé moet blijven. Als je een single met een duurzame levensstijl vraagt, welke partner de voorkeur zou hebben, kom het thema “duurzaamheid” zeker aan bod. Waarom zijn er datingsites voor vegetariërs, veganisten, spirituele mensen en personen met een speciale achtergrond? Waarom zijn er geen datingsites of relatiebureau’s voor alleenstaanden met een uitgesproken duurzame levenshouding?” Laten we eerst eens kijken of we in de buurt kunnen komen van het begrip “duurzame liefdesrelatie”.

Een duurzame liefdesrelatie, wat is dat?

Als we het over duurzame relaties in de liefde hebben, bedoelen we meestal dat mensen om elkaar geven en een bijzondere band en relatie hebben. Dit zijn meestal hetero relaties maar mannen/mannen of vrouwen/vrouwen kunnen natuurlijk ook zo een intense relatie hebben. Zo een relatie gaat meestal gepaard met “houden van” en “met elkaar naar bed gaan”. Je bent meestal monogaam bij zo een soort relatie en het kan zijn dat je samenwoont of apart je huishouding hebt. Er zijn ook open relaties waarbij er ruimte is voor anderen. Een relatie heeft een duurzaam karakter als er sprake is van houden van en wat voor elkaar overhebben. Er is meestal sprake van liefde. Samenwonen of samen een huishouden voeren is niet vanzelfsprekend.

bijzondere datingsites

Bijzondere datingsites

Veel alleenstaande mensen met een duurzame levensstijl, zoeken ook een partner met een bewuste en duurzame levensstijl. Veel alleenstaanden die veganist of vegetariër zijn willen alleen een niet vlees eter als partner. Vandaar dat datingsites zoals Vegadates zo in trek zijn. Spirituele mensen zoeken vaak een partner die ook spiritueel is of tenminste open staat voor spiritualiteit. Vandaar dat er datingsites zijn zoals Spiridate. Genoemde datingsites zijn er overigens ook voor vriendschap. Dus niet alleen voor serieuze relaties.

Past op ieder potje een dekseltje?

In principe past op ieder potje een dekseltje. Toch zijn er alleen al in Nederland honderdduizenden singles ongewild vrijgezel. Daaronder veel vrouwen met een duurzame levensstijl. Er zijn geen specifieke datingssites voor mensen met een groene en bewuste levensstijl en in de natuurvoedingswinkel of op straat kom je niet zo maar een vrijgezel die beschikbaar is en “past” tegen. De uitzondering is misschien wel Netsamen. Een datingsite voor bewuste en spirituele mensen. Ook voor vriendschap of gezamenlijke activiteiten. Er zijn ook geen landelijk werkende relatiebureau’s voor alleenstaanden met een duurzame visie. Vooral bewuste vrouwen in de leeftijdsgroep van 40 tot 70 jaar zijn naar bewust levende mannen op zoek. Zij zijn op zoek naar een duurzame relatie met een gelijkgestemde.

samen genieten

Alleen zijn is wat anders dan eenzaam zijn

Gelukkig is alleen zijn iets heel anders dan je eenzaam voelen. En omdat veel bewuste singles hoog opgeleid zijn, is er voldoende budget voor vakanties, uit gaan, lid worden van verenigingen en andere sociale gebeurtenissen. Het coronavirus gooit wat verre reizen betreft nu even roet in het eten maar als alleenstaande heb je meestal voldoende budget om een leuke groepsreis bij Djoser, Sawadee, Koning Aap of een andere duurzame reisorganisatie te boeken. Single zijn en een duurzame visie hebben, heeft zeker ook grote voordelen. Voor hoog opgeleide singles zijn er speciale single reis organisaties. Kijk maar eens naar deze single reizen voor hoger opgeleiden.