Je huis verduurzamen met een groene lening

Wie is zich de afgelopen maanden niet kapot geschrokken van zijn energierekening? Bijna iedereen heeft te maken gehad met enorm oplopende tarieven voor stroom en gas. Hierdoor zijn zelfs veel gezinnen in de financiële problemen terechtgekomen. Gelukkig gaat de overheid er iets aan doen om nog erger te voorkomen, maar je kunt zelf natuurlijk ook iets doen! Je huis verduurzamen met een groene lening bijvoorbeeld!

Wat zijn de voordelen van je huis verduurzamen?

Het meest logische voordeel aan je huis verduurzamen is natuurlijk je maandelijkse energierekening. Door je huis energiezuiniger te maken ga je energie besparen, met als gevolg dat je gas- en elektriciteitsrekening daalt. Deze lagere kosten zijn blijvend, omdat je minder energie gebruikt. Ook wordt je woning meer geld waard, omdat je een hoger energielabel hebt. Heb jij hetzelfde huis als je buurman, maar dan met een hoger energielabel? Dan levert jouw woning bij verkoop zo’n 2% meer op! En omdat het verduurzamen van je huis onder woningverbetering valt is het ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

woning verduurzamen

Wat is een groene lening?

Er zijn allerlei redenen waarom je een lening kunt afsluiten. Je kunt soms je hypotheek aanpassen, of een bouwdepot afsluiten. Hiermee kun je bepaalde aanpassingen in je woning doen. Wil je liever een nieuwe auto kopen? Of een boot? Dan sluit je een persoonlijke lening af. Maar een groene lening is weer iets anders. Deze lening gebruik je alleen voor energiebesparende maatregelen en niet voor andere zaken. Je hebt de keuze uit een vaststaande lijst met maatregelen. Allemaal maatregelen waarmee jij je huis kunt verduurzamen en dus uiteindelijk minder vaste lasten hebt.

huis met groen dak

Waar mag je een groene lening voor gebruiken?

Je huis verduurzamen kun je op veel verschillende manieren doen. Met een groene lening heb je de keuze uit een enorme lijst van maatregelen. Zoals zonnepanelen, misschien wel de meest bekende manier van je huis verduurzamen. Maar ook het plaatsen van warmtepompen en zonneboilers behoort tot de mogelijkheden. Is je huis slecht geïsoleerd? Met spouwmuurisolatie, vloer-, gevel- en dakisolatie zorg je ervoor dat je veel minder warmte verliest en dus minder energie verbruikt. Door je ramen, deuren, kozijnen en ventilatieroosters aan te passen kan het energielabel van je huis ook veel positiever uitvallen. Maar ook minder bekende oplossingen zoals gelijkstroompompen- en ventilatoren, pelletkachel en biomassaketel, warmte-terugwinsysteem en windturbines staan op de lijst van maatregelen. Je hebt dus een enorme keuze en hierdoor is er altijd een manier die bij jou en je huis past.

laadpaal voor je huis

Hoe werkt een groene lening?

Bij Krediet vraag je gemakkelijk online je lening aan. Als je 21 jaar of ouder bent, in Nederland woont, een geldig legitimatiebewijs hebt, je inkomsten worden gestort op een Nederlands rekeningnummer, je geen negatieve BKR-registratie hebt en niet onder de schuldregeling valt kun je heel gemakkelijk een groene lening aanvragen. Dit doe je heel gemakkelijk online. Na het aanvragen van je lening krijg je een adviesgesprek en een passende offerte. Alle gegevens en documenten kun je online en digitaal aanleveren en binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening. Een groene lening heeft altijd een vaste rente en een vaste looptijd. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Je huis verduurzamen is dus zeker een goed idee als je naar lagere maandlasten toe wilt. Misschien wil je wel helemaal van het gas af als dat kan met jou huis? Het kan in ieder geval nooit kwaad om je er in te verdiepen en met een groene lening is het misschien wel gemakkelijker dan je denkt!