Duurzame schoonmaakproducten van HG

Duurzaam is hip. En dat is niet zo gek, het is ook erg belangrijk. Als we met zijn allen zo door gaan helpen we de wereld naar de knoppen. Gelukkig zijn er een heleboel manier om duurzaam bezig te zijn. Zo kun je elektrisch rijden en biologisch eten. Maken we gebruik van duurzame energie, door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Maar schoonmaken kun je vanaf nu ook duurzaam doen, en schoonmaken doen we allemaal. Ecologisch schoonmaken is vanaf nu voor iedereen binnen handbereik met deze duurzame schoonmaakproducten.

Duurzaam en milieubewust schoonmaken

Wist je dat er milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen te koop zijn? In de meeste schoonmaakmiddelen zitten veel schadelijke stoffen. Denk hierbij aan chloor, glycerine, fosfaten en conserveringsmiddelen. Deze stoffen zijn belastend voor het milieu. Gelukkig hoef je die stoffen nu niet meer te gebruiken om je huis schoon te houden.

Met het nieuwe HG ECO assortiment kun je de vier belangrijkste ruimtes in je huis spik en span houden. Maar dan zonder het milieu te belasten. Deze nieuwe lijn bestaat uit maar liefst 12 schoonmaakproducten. En is vanaf nu in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Jumbo, en in België bij Delhaize. Was jij altijd al fan van HG? Dan heb je vanaf nu dus de keuze om voor de ‘gewone’ of de ecologische producten te gaan. Een hele simpele manier om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld dus.

duurzame schoonmaakmiddelen

De vier ruimtes in je huis ecologisch schoonhouden

HG richt zich met deze speciale ecologische lijn op de vier belangrijkste ruimtes in je huis.

  • De keuken: een plek waar je alles graag schoon wilt hebben. Je bereid hier je eten, en dus is het belangrijk dat dit op een hygiënische manier gebeurt. Behalve keukenreiniger zijn er ook speciale reinigingsmiddelen voor je keukenapparatuur. Houd je koffiemachine langer goed door de koffiemachine ontkalker. Ook aan je oven en kookplaat zijn gedacht met de speciale kookplaat- en ovenreiniger.
  • De badkamer: nog zo’n plaats in je huis die schoon moet zijn. Maar die helaas ook weer snel vies wordt. Vanaf nu houd je ook je badkamer gemakkelijk en gezond schoon. Gebruik de badkamerreiniger voor de vloer en de tegels, verwijder kalk met de kalkverwijderaar en reinig je toilet met de toiletgel.
  • Wasruimte & Textiel: last van stinkend wasgoed? Dit wordt weer heerlijk fris met de HG ECO wasmiddeltoevoeging tegen stinkend wasgoed.
  • De woonkamer: met de glasreiniger was je alle ramen weer glanzend schoon. Doe daarna de vloeren met de speciale vloerreiniger en je kent je huis niet meer terug!

De uitgangspunten van HG ECO filosofie

  1. Minder belastend voor het milieu, door het gebruik van betere ingrediënten. Ook is de verpakking gemaakt van 100% recyclebare materialen.
  2. Even effectief: “HG doet wat het beloofd” is het motto. De nieuwe HG ECO-producten maken net zo goed schoon als de andere producten van HG. Je krijgt dus nog steeds de kwaliteit die je gewend bent.
  3. Gebruiksgemak: net als alle vertrouwde HG producten is het gebruiksgemak van deze nieuwe lijn net zo goed.

De producten in de praktijk

Uiteraard ben ik deze producten zelf gaan testen, de verpakking is mooi neutraal en geeft een duidelijke omschrijving van de stoffen in de producten. Ook staat er duidelijk dat de verpakking uit recyclebare materialen bestaat.

HG ECO wasmiddeltoevoeging voor stinkend wasgoed

Als gezin met fanatieke sporters, hebben wij vaak sportkleding die niet helemaal fris meer ruikt. Normaal gesproken gebruiken wij schoonmaakazijn om de geur er uit te krijgen, maar dit werkt maar ten dele. Via de handige maatdeksel van HG wasmiddeltoevoeging voor stinkend wasgoed kun je goed doseren. En de sportwas rook daadwerkelijk weer fris na de wasbeurt met deze toevoeging.

HG Eco toevoeging tegen stinkend wasgoed

HG ECO kookplaat reiniger

Onze RVS kookplaat heeft het zwaar te verduren, er wordt veel gekookt en wanneer een van de mannen van ons gezin kookt dan wordt het regelmatig een kliederboel. Normaal gebruiken wij HARA producten maar nu hebben wij de HG ECO kookplaat reiniger gebruikt.

HG ECO kookplaat reiniger

Op de verpakking staat duidelijk hoe je de reiniger moet gebruiken, even inspuiten en laten inwerken. Vervolgens afnemen met een natte doek en eventueel oppoetsen met een droge doek. De kookplaat reiniger ruikt lekker fris en het resultaat is prima.

HG kookplaat reiniger inspuiten

kookplaat reiniger resultaat

De rest van de producten zullen wij de komende periode ook uitvoerig gaan testen, maar wij zijn positief over de schoonmaakkracht van de reeds door ons geteste duurzame producten.

Met deze duurzame schoonmaakproducten draag jij op een gemakkelijke manier een steentje bij aan een betere wereld. Schoonmaken moet je toch, dan kun je het maar beter duurzaam doen. Ga jij de nieuwe ECO lijn van HG proberen?