Thuis werken, de nieuwe norm

Waarom thuis werken de nieuwe norm wordt

Het coronavirus heeft een wereldwijde pandemie veroorzaakt met verregaande gevolgen. Zoals aan iedere kant een voor- en nadeel zit, geldt dit ook voor het coronavirus. We werken steeds meer thuis en hoeven dus niet met de auto naar kantoor te gaan. We maken minder kilometers met de auto, er is minder fileleed en meer ruimte voor onze planeet om zich te herstellen van milieuvervuiling. Maar wordt thuis werken ook de norm in Nederland als we het coronavirus uitgebannen hebben?

Kans dat thuiswerken de norm wordt is groot

De kans dat thuis werken de norm wordt is groot. Bij veel beroepen is thuis werken mogelijk. Als je maar internet thuis hebt, is bijna alles mogelijk. Als we thuis blijven werken waar mogelijk, zullen grote files uitblijven. De Nederlandse regering worstelt al vele jaren met de toenamen van de files en steeds meer noodzakelijk asfalt. De kans dat werkgevers en overheid thuiswerk zullen blijven omarmen is groot. Jaarlijks staat de gemiddelde Nederlander vele uren in de file en voor dat probleem lijk nu een gedeeltelijke oplossing te zijn gekomen. Wij denken dat thuis werken de norm wordt.

het nieuwe thuiswerken

Een goede bureaustoel aanschaffen?

Als je 6 tot 8 uur per dag achter de PC zit, is een goede en ergonomische bureaustoel noodzakelijk. Als je een nieuw bureau en bureaustoel gaat aanschaffen kan je tegelijkertijd naar duurzaamheid kijken. Duurzaam en ergonomisch verantwoord kantoormeubilair koop je bijvoorbeeld bij Ikea. Ikea is a jaren bezig met duurzame inrichtingen van kantoor en huis. Steeds meer meubels worden bij Ikea van bamboe gemaakt. Bamboe is duurzaam, milieuvriendelijk en sterk. Tip: Tegenwoordig kan je ook eenvoudig een goede tweedehands bureau en bureaustoel kopen. Duurzaam kantoormeubilair hoeft niet de hoofdprijs te kosten.

Kopieerpapier met FSC keurmerk

Waar veel thuis gewerkt wordt, wordt ook veel papier gebruikt. Gelukkig hoeven er geen bossen meer op een onverantwoorde manier gekapt te worden om papier te produceren. We kunnen papier en karton prima hergebruiken. En al er toch bomen nodig zijn voor de productie van papier worden daar speciaal bomen zoals populieren voor gekweekt. Als je kopieerpapier of een schrijfblok gaat kopen, kijk dan of het FSC keurmerk op de verpakking staat. Koop bijvoorbeeld kopieerpapier met FSC keurmerk bij de HEMA. Het FSC keurmerk staat voor papier afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Tegenwoordig zie je op bijna alle verpakkingen dit keurmerk staan. Lees meer over verpakkingen met FSC keurmerk.

hebruikbare notitieblaadjes van nano note

Toiletpapier met FSC keurmerk

Iedere Nederlander gebruikt in zijn leven kilometers aan toiletpapier en ook hier kan je een duurzame en verantwoorde keuze maken. In bijna alle supermarkten in Nederland kan je ecologisch toiletpapier kopen of tenminste toiletpapier welke geproduceerd is van gerycled materiaal. Door duurzaam toiletpapier met FSC keurmerk te gebruiken, spaar je bomen en als je dit over een lang leven bekijkt, gaat het per persoon om meerder bomen. Tip: Er zijn ook ecologische toiletreinigers te koop. Duurzaam én voor een fris ruikend toilet.

Duurzame schoonmaakmiddelen voor thuis

Als er meer vanuit huis gewerkt wordt, moet er ook meer schoongemaakt worden. De tijd is voorbij dat er alleen maar schoonmaakmiddelen te koop zijn met chloor en ammoniak. Tegenwoordig zijn er ook duurzame schoonmaakmiddelen te koop waarbij respect voor mens en natuur voorop staat. Zo kan je bij Albert Heijn en Jumbo al een tijdje een ecologisch afwasmiddel en allesreiniger kopen en worden in steeds meer verantwoorde schoonmaakproducten kokos en citroen verwerkt. Duurzame schoonmaakmiddelen zijn ook biologisch afbreekbaar en beter voor de huid. Hier vind je informatie over betaalbare en duurzame schoonmaakmiddelen.

duurzame schoonmaakproducten

Biologische koffie en thee

Bij een duurzame levensstijl hoort het kopen van biologische producten zoals bio koffie en thee. Als je thuis werkt, bepaal je lekker zelf wanneer je een bakje koffie of thee gaat nemen en wanneer je pauze neemt. Natuurlijk koop jij alleen nog maar biologische en Fairtrade koffie en verantwoorde thee. Alle supermarkten in Nederland verkopen biologische en verantwoorde producten en het marktaandeel van “duurzaam” neem ieder jaar toe. Thuis werken heeft zo zijn voordelen. Vrijheid bijvoorbeeld. Jij bepaalt zelf of je wel of geen appelgebak bij je bakje koffie neemt.