Fietskar kopen

Een fietskar kopen is geld besparen.

Fiets je graag en wil je wat minder auto rijden?? Ga je graag een weekendje weg maar pak je steeds weer de auto omdat je veel spullen mee wilt nemen? Het kopen van een fietskar kan de oplossing zijn voor veel praktische zaken. Als je voor een hele week boodschappen gaat halen bij de supermarkt of natuurvoedingswinkel, kan je de fietskar achter je fiets hangen. Goed voor je conditie en je hebt geen parkeerplek voor de auto nodig. Als je in de zomer ergens in de buurt van je huis wilt gaan picknicken, is een fietskar ideaal. je kunt in een fietskar heel wat meenemen. En als je een hond hebt die je liever niet thuis laat.. Je hebt ook fietskarren voor honden. De zogenaamde hondenfietskar. Ideaal als jij je hond mee wilt nemen. Ook ideaal bij een vakantie met hond.

Meer fietsen, goed voor jou, het milieu en je portemonnee

Meer fietsen is méér bewegen. En dat is altijd een goede zaak. Minder auto rijden is goed voor het milieu en je portemonnee. Stel dat je in het vervolg de meeste supermarkt boodschappen met de fiets doet en je fiets een 20 kilometer per week dan is dat op jaarbasis toch een 1.000 kilometer. Je verkleint je ecologische voetafdruk, wordt fitter en bent met een fietskar veel flexibeler.

vrouw met fietskar in de natuur

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fietskar?

Als je van plan bent zo een kar aan te schaffen, moet je op een aantal zaken letten. Natuurlijk moet die fietskar achter je fiets gekoppeld kunnen worden en moet je fiets dus geschikt zijn voor een fietskar. Het materiaal is ook van belang. Een hondenfietskar bijvoorbeeld moet waterdicht zijn en vaak is kunststof dan het beste alternatief. Het formaat van kar is natuurlijk ook van belang. Niet alleen omdat je er bepaalde dingen in wilt vervoeren maar ook omdat je misschien maar een beperkte plek in de schuur of garage hebt. Als je een elektrische fiets hebt, kan je het beste aan je rijwielwinkelier vragen wat de beste opties zijn.

Minder auto rijden is geld besparen

Wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto is geld besparen. Je bent daarnaast ook nog eens goed bezig voor het milieu en beperkt de CO2 uitstoot. Omdat meer bewegen je gezondheid ook ten goede komt, is ook dat een besparing. Je hebt minder kans om ziek te worden als je fit bent. Kortom, fietsen is een ideale manier om fit te blijven en geld te besparen. Ook voor een duurzame vakantie is een fietsvakantie een super idee.