Led buitenlampen voor om het huis

Vroeger waren buitenlampen vaak allemaal hetzelfde. De saaie lamp bij de voordeur die aan ging als er beweging was, door middel van een sensor. Maar tegenwoordig zijn buitenlampen in allerlei soorten en maten te koop. Wil jij je tuin of andere plekken om het huis opleuken? Ga dan eens op zoek naar mooie verlichting voor buiten.

Waarom verlichting plaatsen in de tuin?

Voor onze woning maken we vaak een heel lichtplan, maar de tuin wordt daarin vaak vergeten. We hangen een lamp bij de voor- en achterdeur, en dat was het dan. Zonde, want met de juiste verlichting haal je zoveel meer uit je tuin. Kies ervoor om bijvoorbeeld verlichting langs het looppad te maken, zodat je gemakkelijk ziet waar je loopt in het donker. Maar ook onder je overkapping en op je terras kun je uitpakken met verlichting. Heb je een vijver waar je trots op bent? Of een prachtige boom die gezien mag worden? Met de juiste verlichting kun je dit gemakkelijk realiseren.

Welke soorten buitenlampen zijn er?

Er zijn verschillende soorten buitenlampen waarmee je de tuin kunt verlichten.

  • Wandlampen met of zonder sensor: deze plaats je gemakkelijk aan de wand, bijvoorbeeld van je woning, garage, overkapping of schutting. Wandlampen zijn verkrijgbaar met of zonder sensor. Zo kun je er zelf voor kiezen of je de verlichting wilt laten aan gaan bij beweging. Ook zijn er dimbare wandlampen, voor extra sfeer bij het terras bijvoorbeeld.
  • Staande verlichting: in allerlei stijlen verkrijgbaar. Maar een staande led buitenlamp is vaak stoer en robuust. Kies bijvoorbeeld voor zwart met melkglas, of modern zilverkleurig. Ze zijn er zowel in vierkant als rond. Deze staande verlichting staat ook erg mooi naast een oprit.
  • Tuinspots: wil je iets speciaal uitlichten? Dan zijn tuinspots ideaal. Je hebt verschillende varianten, zowel om in de grond te prikken of om te verzinken. Ook zijn er spots voor in de wand.

staande led lamp

De voordelen van led buitenlampen

Ledverlichting gaat veel langer mee dan de ‘ouderwetse’ hallogeenlampen of gloeilampen. Gemiddeld heeft een Ledlamp een levensduur van 50.000 uren. Dat is 25 keer zoveel dan een hallogeen- of gloeilamp. Maar een ander voordeel is dat Ledverlichting veel minder energie verbruikt. En bij het produceren van deze verlichting worden minder schadelijke materialen gebruikt, ze zijn dus veel beter voor het milieu! Het heeft dus heel veel voordelen om voor Ledverlichting te kiezen in de tuin!

Behalve de ‘gewone’ buitenverlichting zijn er nog veel meer mogelijkheden met ledlampen in de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van feestverlichting? Zowel met gekleurd als met wit licht. En er is ook slimme ledverlichting, die uit- en aan gaat op momenten dat jij dat wil. Op die manier bespaar je nog meer energie en ziet je tuin er tiptop uit!