Veganistische kaas bij de Jumbo

Veganistische kaas bij de Jumbo

Kan je veganistische kaas bij de Jumbo kopen? jazeker! Als doorgewinterde veganist, ben ik altijd op zoek naar producten zoals veganistisch kaas, lekker plantaardige producten voor op brood of bij de koffie en allerlei andere smaakmakers. Sinds kort heb ik veganistische kaas van het merk Wilmersburg bij de Jumbo bij ons in Middelburg en Koudekerke ontdekt. Met de smaak van echte kaas maar met puur plantaardige ingrediënten. Eindelijk, veganistische kaasplakjes die lekker en betaalbaar zijn.

Is de veganistische kaas van Jumbo betaalbaar?

Wat kost die veganistische kaas bij de Jumbo dan? 150 gram, plakjes Wilmersburg, kost ongeveer 2 euro 30. De prijs kan mogelijk per Jumbo filiaal verschillen. In vergelijking met de veganistische kaas van Violife is dat aanzienlijk goedkoper. Violife is overigens bij de grotere Albert Heijn en Jumbo filialen te koop en is verkrijgbaar in meerdere varianten waaronder Mozzarella Flavour. Het is een 100 % vegan merk.

veganistische kaas Jumbo

Wat zit er dan verwerkt in veganistische kaas?

In puur plantaardige producten zoals vegan kaas, is geen melk of ander dierlijk product verwerkt. In de meeste veganistische kaassoorten is kokosolie een belangrijk bestanddeel. Maar ook olijvenextract en zeezout bepalen de samenstelling en smaak. Ofschoon de vegan kaas van Wilmersburg en Violife niet biologisch is, zitten er geen chemische smaakmakers in. Er worden uitsluitend natuurlijke smaakmakers gemaakt. Soms wordt er vitamine B12 aan toegevoegd. Een belangrijke vitamine. Met name voor het evenwicht en geheugen. Veel vegetariërs en veganisten gebruiken dagelijks een vitamine B12 supplement.

Hoe ziet de toekomst er uit?

Unilever is binnen Nederland één van de grootste spelers op het gebied van voedingsmiddelen en heeft ingezet op een groot aanbod veganistische producten. Meer plantaardig en minder dierlijk. Dat zal de nieuwe toekomst in de supermarkt zijn. Unilever heeft niet lang geleden De Vegetarische Slager overgenomen en is druk bezig met de ontwikkeling van veganistische ijsjes, toetjes, koekjes, kant en klare maaltijden en veel meer. Straks zal je kunnen kiezen uit duizenden veganistische producten in de supermarkt. De veganistische kroket is er ook al.

wordt vegan

Worden veganistische producten dan ook goedkoper?

De verwachting is dat door schaalvergroting en specialisatie de kosten voor veganistische voedingsmiddelen omlaag zullen gaan. Hetzelfde geldt voor biologische producten. En dat is goed nieuws voor de consument die gaat voor een duurzame levensstijl maar dagelijks ondervindt dat duurzame producten vaak aanmerkelijk duurder zijn dan de traditionele. Daar zal op termijn zeker een einde aan komen, het prijsverschil zal tussen duurzaam geproduceerd en traditioneel zal steeds kleiner worden. Straks koop je een biologische en veganistische pizza voor minder dan 4 euro. Een een veganistische en biologische appeltaart met ( plantaardige ) slagroom, is straks bij iedere banketbakker verkrijgbaar. Zie ons artikel over de veganistische appel/kruimel taart bij de HEMA. Voor rond de 5 euro 50 koop je een heerlijke appeltaart bij de HEMA met puur plantaardige ingrediënten.

Minder overgewicht met een veganistische levensstijl

Een plantaardige levensstijl betekent doorgaans dat je veel minder verzadigde vetzuren binnenkrijgt. Plantaardige producten bevatten in de regel betere vetzuren, namelijk omega 3-6-9 vetzuren. En in een betere verhouding. Een gezonde levensstijl ( gezond eten + voldoende bewegen ) betekent minder overgewicht en gemiddeld minder hart- en vaatziekten. Zie hier nog een reden om te kiezen voor een levensstijl met minder dierlijke en meer onverzadigde producten. Uiteindelijk zal je bij iedere supermarkt veganistische kaas kunnen kopen. Die trein is niet meer te stoppen. Veganistische mayonaise, plantaardig honden- en katten voer. Noem maar op. Het is er al of komt er aan.

Afzender: Een gelukkige veganist!