Alles over de duurzaamheid van ledstrips

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit. We leven in een wereld waarin we steeds bewuster worden van onze impact op het milieu. Daarom is het ook belangrijk om verlichting zodanig in te kopen dat deze zo duurzaam mogelijk is. Ledstrips voldoen aan deze criteria, want ze zijn energiezuinig en gebruiken weinig materiaal. In dit artikel vertellen we alles over de duurzaamheid van ledstrips. helpen we je bij het maken van een verantwoorde keuze.

Wat een led strip duurzaam maakt

De eerste reden waarom ledstrips duurzaam zijn, is dat ze weinig energie verbruiken. De LED lampjes in de strips gebruiken namelijk veel minder stroom dan traditionele gloeilampen. Dit bespaart niet alleen op je energierekening, maar het bespaart ook op de CO₂-uitstoot. Eén enkele ledlamp vermindert de uitstoot met ongeveer 33 kg per jaar. Daarnaast zijn ledstrips ook duurzaam doordat ze weinig materiaal gebruiken. Een standaard ledstrip is namelijk gemaakt van aluminium, plastic en een klein beetje elektronica. Dit maakt ze heel licht en dus ook heel duurzaam. Als laatste zijn ledstrips ook duurzaam doordat ze lang meegaan. Een goede ledstrip kan wel 50.000 uur meegaan. Dit is ongeveer 20 jaar als je de strip dagelijks gebruikt. Direct duurzame ledstrips kopen? Bestel ze gemakkelijk en voordelig bij LEDstripXL.

Waarom duurzaamheid belangrijk is

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor jezelf. Als je kiest voor duurzame producten, bespaar je namelijk geld op de lange termijn. Een ledstrip is bijvoorbeeld een stuk goedkoper in aanschaf dan een gloeilamp. Daarnaast hoef je deze ook minder vaak te vervangen, want ze gaan veel langer mee. Ook als je kiest voor duurzame verlichting, draag je bij aan een beter milieu. Dit komt doordat duurzame verlichting minder CO₂ uitstoot en daarmee het klimaat beschermt.

ledstrip

Waar je op moet letten met duurzame ledstrips

Als je kiest voor duurzame ledstrips, is het belangrijk om goed te letten op de aanschafprijs. Soms zijn duurzame producten namelijk wat duurder in aanschaf. Kies daarom altijd voor een ledstrip van een goede kwaliteit. Het is ook belangrijk om te letten op de energiezuinigheid van de strip. Kies daarom voor een ledstrip met de juiste keurmerken, zodat je weet dat je kiest voor een duurzaam product. Ook kun je ervoor kiezen om een led strip sensor te gebruiken, waardoor de verlichting alleen aangaat bij beweging.

Tot slot is het ook belangrijk om te letten op de materiaalkeuze. Een duurzame ledstrip is gemaakt van aluminium en plastic, maar soms worden er ook andere materialen gebruikt. Kies altijd voor een ledstrip waarvan je weet dat het milieu hier niet onnodig mee belast wordt. Als je alle bovenstaande punten in acht neemt, weet je zeker dat je kiest voor een duurzame ledstrip die bijdraagt aan een beter milieu. Maak dus zeker gebruik van deze informatie.