Tweedehands kleding is duurzaam en goedkoop

Tweedehands kleding is goedkoper.

Tweedehands kleding is wel tot 30 keer goedkoper dan nieuwe kleding en veel duurzamer.  En…. met een beetje zoekwerk kan je tweedehands kleding kopen die nauwelijks gedragen is en dus zo goed als nieuw. Zeker als je opgroeiende kinderen hebt, kan je wel tot 500 euro per jaar per kind besparen.  De vraag is, waar koop je 2e hands kleding die nog zo goed als nieuw is en waar kan je 2e hands kinderkleding kopen?

Tweedehands kledingbeurzen.

De beste manier om leuke 2e hands kleding te vinden en passen, is naar een tweedehands kledingbeurs te gaan. Het grote voordeel van het kopen van gebruikte kleding via zo een beurs is, dat je de kleding kunt passen en dus direct weet of de kleding lekker zit en goed past. Dit in tegenstelling tot het online kopen van 2e hands kleding. Daar weet je nooit precies of het goed past. Daar komt bij dat je aangekochte kleding die je online gekocht hebt, meestal niet kunt ruilen. De 14 dagen ruil regel bij webshops geldt meestal alleen voor nieuwe kleding. Zeker als je opgroeiende kinderen hebt, is het bezoeken van een 2e hands kinderkledingbeurs aan te bevelen.

tweedehands kleding beurs

Tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils.

Het Leger des Heils exploiteert onder de naam Reshare Store een groot aantal kledingwinkels met gebruikte kleding in Nederland. Hier vind je echt heel mooie kleding, tassen, riemen en accessoires. Als je gaat voor duurzame en modieuze kleding en tegelijk wilt besparen,  zijn deze winkels zeker een aanrader. Je vindt deze grote kledingwinkels onder andere in Arnhem, Breda, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Rotterdam. Het Leger des Heils is niet alleen een organisatie die mensen in nood helpt, ze gaan ook voor duurzaam. Als jij ook voor duurzaam gaat en kleding of schoenen nodig hebt, bezoek dan eens een Reshare Store. Je zult verbaasd staan over de kwaliteit van de kleding en de mooie uitstraling van de winkels.

Gooi je gebruikte kleding niet zo maar weg.

Er verdwijnen jaarlijks duizenden tonnen kleding in de vuilnisbak en verbrandingsoven. Dit terwijl die kleding nog heel bruikbaar was.  Duurzame tip voor iedereen. Als je kleding niet meer past of je deze niet meer mooi vindt, er staan bijna in iedere plaats in Nederland kledingbakken. Hier kan je gratis je nog goede kleding in deponeren.  Het levert je geen extra geld op maar je draagt wel bij aan een beter milieu en je maakt veel mensen blij.  Duurzaam denken draait niet om geld maar om de toekomst. Tweedehands kleding  verdient meestal een derde en vierde leven.

Reageer