Tweedehands boeken kopen

Tweedehands boeken kopen, duurzaam en goedkoop.

Wie van lezen houdt of zich in een bepaald onderwerp wil verdiepen, kan tweedehands boeken kopen. Of je nu meer wilt weten over biologisch tuinieren, zelf kleding maken of een vakantieland in Azië, Afrika of Zuid-Amerika, er zijn bij diverse aanbieders 2e hands boeken te koop die goed aansluiten bij wat jij zoekt. Ook boeken over duurzaam verbouwen, zelf wijn maken of ecotoerisme bijvoorbeeld. Waar kan je nu gebruikte boeken kopen en waar vind je een groot en gevarieerd aanbod?

Tweedehands boeken over biologisch tuinieren.

Nu de zomer er aan komt en we meer vrije tijd hebben door de coronacrisis, is het misschien wel leuk om een moestuin te beginnen en biologisch te gaan tuinieren. In deze categorie boeken kan je informatie vinden over gifvrij tuinieren, het maken van een tuinplan en de aankoop van biologische zaden, kruiden en planten. Je kunt er ook lezen over planten zoals de Afrikaantjes en goudsbloemen die je helpen je moestuin gezond te houden. Tweedehands boeken over biologisch tuinieren vind je onder andere bij Bol.com. Lees ook ons artikel over tweedehands kleding.

tweedehands boeken over streekproducten

Informatie vergaren over duurzaam verbouwen

Als jij je woning wilt verbouwen met duurzame materialen zoals leem, robina of gebruikte bouwmaterialen, heb je een hoop kennis nodig. Er zijn boeken over “duurzaam verbouwen” ook over materialen die je dan kunt gebruiken en duurzame aannemers. Ook heeft de overheid subsidies beschikbaar gesteld voor verduurzaming van je woning zoals het duurzaam isoleren van je woning of het plaatsen van zonnepanelen. Hier vind je meer informatie over duurzaam bouwen en verbouwen van de rijksoverheid en de beschikbare subsidies van dit moment. Houd er rekening mee dat er iedere keer subsidieregelingen bijkomen en afvallen. Je dient een subsidieaanvraag voor de verduurzaming van je woning altijd schriftelijk aan te vragen. Voor de meeste aanpassingen van je woning is een vergunning van de gemeente noodzakelijk.

boek lezen in de natuur

Zelf kleding maken

Zelf je kleding maken of repareren is zeker duurzaam te noemen. Zeker als je natuurmaterialen zoals wol en puur katoen, hennep of brandnetel stof gebruikt. Als je meer wilt weten over het zelf kleding maken, koop dan een tweedehands boek met illustraties en foto’s. Je kunt dit soort praktische tweedehands boeken kopen bij onder ander Bol.com en boekhandel De Slegte. Maar ook op bijvoorbeeld Marktplaats zul je geschikte boeken en handleidingen kunnen vinden.