Besparen op energierekening

Duurzaam doe je zo, éénvoudig besparen op energierekening.

Wie duurzamer wil leven en wil besparen op zijn vaste lasten, moet eens kijken of er op de energierekening te besparen valt. Uit vergelijkingsonderzoeken blijkt dat groene stroom en gas zeker niet duurder zijn en dat groene stroom en gas opgewekt in eigen land het meest duurzaam zijn. Tijd om eens een “vergelijkend warenonderzoek”te doen. Tijd om de tarieven van groene stroom en gas met elkaar te vergelijken en te achterhalen welke het meest duurzaam is. Hier kan je tarieven van groene energie aanbieders vergelijken.

Leveranciers van duurzame energie in Nederland

Als je echt voor duurzame energie gaat, kies dan voor een aanbieder die zijn groene gas en stroom in Nederland opwekt. Easy Energie, Pure Energie of Green Choice bijvoorbeeld. Ook de grotere energieproducten zoals Eneco zijn goed bezig en werken hard aan het opwekken van duurzame energie middels windparken en zonnepanelen. Opgewekte energie zonder CO2 uitstoot.Steeds minder energie in Nederland wordt opgewekt via kolencentrales. Als je wilt besparen op je energierekening en voor groen gas en groene stroom uit Nederland gaat, kan je ook de energie vergelijker gebruiken en voor die aanbieder gaan die de goedkoopste stroom en gas uit wind, zonne-energie en biomassa gaat.

duurzamer ondernemen

Kernenergie is niet duurzaam

Kernenergie is niet duurzaam. Met name het afval probleem vormt een groot probleem. Het afval is radio actief en geeft nog tienduizenden jaren straling af. Daar is tot nu toe geen oplossing voor gevonden. Ook is het risico aanwezig dat er een ongeval bij een kerncentrale plaats vindt. Onlangs nog was er een bosbrand bij de kerncentrale van Tsjernobyl. Onduidelijk is of er radioactieve deeltjes door deze brand zijn vrijgekomen. Als je voor duurzame en veilige energie gaat, is stroom opgewekt door kernenergie geen optie.

Besparen op energierekening, Milieu Centraal informeert

Als je wilt besparen op je energie rekening en een objectieve mening wilt, is Milieu Centraal een goede partij om je verder te oriënteren. Zij weten alles over energie besparen en duurzame energie uit Nederland. Milieu Centraal heeft regelmatig bespaartips als het om energie, duurzaam verbouwen en duurzamer leven gaat.

duurzaam ondernemen juist nu

Besparen op energie rekening door Consumentenbond

Ook de consumentenbond heeft groene energie leveranciers vergeleken.
Als je wilt besparen op je energie rekening en een onafhankelijke bron zoekt om aan goede gegevens te komen, is ook de Consumentenbond een goede partij. Zij hebben alle aanbieders van groene stroom en gas in Nederland met elkaar vergeleken en deze een cijfer gegeven wat duurzaamheid betreft. Hier vind je het onderzoek.

Ze schrijven ook over “misverstanden over groene stroom”. Met name een aantal grotere energie leveranciers omschrijven “grijze stroom” als “groene stroom”. Daarom is het nuttig om websites van Milieu Centraal en De Consumentenbond te bezoeken alvorens je overstapt naar een goedkopere energie leverancier. Geld besparen op je energie rekening, het kan zeker in combinatie met duurzaam! Duurzaam doe je zo!