Fietsvakantie Nederland

Een fietsvakantie Nederland, een goed en duurzaam idee

Als je zin hebt in een actieve vakantie in eigen land, is een fietsvakantie Nederland zeker een goed plan. Op de fiets vervuil je niets en fietsen in de natuur is geweldig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 5, 6, 7 of 8 fietsvakantie Nederland inclusief bagagevervoer. En met een fietsarrangement is dat ook nog eens met overnachting. In welke provincie zou jij een fietsvakantie Nederland willen boeken?

Eigenwijze Reizen en Natuurlijk Reizen

Twee reisorganisaties die zich richten op fiets- en wandelreizen binnen en buiten Nederland zijn Eigenwijze Reizen en Natuurlijk Reizen. Géén standaard fietsvakanties maar bijzondere vakanties vol avontuur, cultuur en natuur. Je kunt bij deze 2 bijzondere reisorganisaties een fietsvakantie in Nederland inclusief bagagevervoer en overnachting boeken. Bijvoorbeeld op basis van half pension. Maar dan wel gezond, verantwoord en lekker!

Hotel Nederland boeken met fietsarrangement

Een andere manier om je fietsvakantie in eigen land in te vullen, is een hotel in Nederland boeken met fietsarrangement. Je reist dat bijvoorbeeld met trein en bus naar een bepaald hotel met fietsarrangement en krijgt daar de beschikking over een goede huurfiets of Elektrische fiets + routekaarten en / of GPS. Met de auto reizen naar je bestemming kan natuurlijk. Minder duurzaam dan met de trein of bus maar het is een optie. Vanuit je hotel plan je dan de fijnste fietsroutes. Dat is ook aantrekkelijk voor groepen, families en alleenstaanden.

Hotels met meerdaagse fietsroutes in heel Nederland

In heel Nederland vind je hotels met meerdaags fietsarrangement waar je één prijs betaalt voor het overnachten, eten, de fiets en fietsroutes. Met name bij een aantal Fletcher hotels vind je aantrekkelijke aanbiedingen met fietsarrangementen. Zeker de Fletcher hotels op de Veluwe en in Drenthe liggen in mooie gebieden en langs aantrekkelijke fietsroutes.

In Nederland van hotel naar hotel fietsen

Veel mensen die een korte fietsvakantie Nederland boeken, fietsen van hotel naar hotel. Een fietsvakantie Nederland van hotel naar hotel heeft zo zijn voordelen maar ook wat nadelen. Eén daarvan is het vervoer van je bagage. Op de fiets kan je niet zo vee bagage meenemen en extra gewicht betekent dat je harder moet fietsen en een betere fietsconditie moet hebben. Een ander nadeel van fietsen naar hotel is dat je fietsroutes ietwat beperkt worden. Tegelijkertijd, je kunt een fietsvakantie Nederland en dan van hotel naar hotel wel goed inplannen en bijtijds een hotelkamer met gezonde maaltijden reserveren.

Wat zijn de mooiste fietsgebieden van Nederland?

Wat de mooiste fietsgebieden van Nederland zijn, is wat persoonlijk. De meeste fietsers zijn het er echter over eens dat de Noordzee route, fietsen, langs de Nederlandse kust bijzonder mooi is en dat je op de Waddeneilanden, Veluwe, de Achterhoek en Sallandse Heuvelrug heerlijk kunt fietsen. Maar eigenlijk vind je overal in Nederland wel mooie en goed aangegeven fietsroutes. Ook in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant bijvoorbeeld. Veel plezier tijdens jouw duurzame vakantie Nederland.

Stedentrip met de trein en fiets

In veel treinen kan je de fiets gewoon meenemen. Weliswaar tegen betaling als het geen vouwfiets is, maar toch. Een stedentrip met de trein is extra fijn als jij je eigen fiets bij je hebt. En al helemaal bij een fiets vakantie waarbij je meerdere steden aan doet.