Biologische kleding bij de HEMA

HEMA, aantrekkelijk aanbod biologische kleding.

Als je een duurzame levensstijl hebt, zou je ook zoveel mogelijk biologische kleding willen dragen. Helaas is dat voor de meesten van ons betaalbaar. De redactie van Duurzaam Doe Je Zo ging eens op onderzoek uit en kwam voor onder andere ondergoed van biologische katoen onder andere bij de HEMA uit. Maar de HEMA biedt niet alleen biologisch ondergoed aan. Je kunt er ook biologische T shirts, tops, leggings, rokken en andere duurzame dames kleding bestellen. Met een uniek aanbod babykleding van biologisch katoen. En als je sokken zoekt. Voor zowel dames als heren zijn er bij de HEMA biologische sokken te koop. Biologische kleding is goedkoper dan je wellicht denkt.

biologische sokken

De inkoopkracht van een grote partij

Biologische kleding is meestal duur. De HEMA heeft net zoals C & A een grote inkoopkracht. Daarom kan men de biologische producten en kleding veel goedkoper inkopen dan een kleine inkooporganisatie en zelfs keten natuurvoedingswinkel. Omdat de meeste producten ook nog eens via de webwinkel van de HEMA online te bestellen zijn en de meeste producten op voorraad, kan men goedkoop inkopen en voor een scherpe prijs verkopen.

Organisaties als de HEMA, C & A en andere winkelketens hebben ontdekt dat de consument voor duurzaam gaat en ook kleding, speelgoed en gebruiksvoorwerpen zoekt die Fair Trade zijn en zonder chemische bestrijdingsmiddelen zijn geproduceerd. Wat de biologische kleding betreft, er wordt ook op gebruiksgemak en levensduur gelet. Veel van deze verantwoorde kleding is gemaakt van biologische en gecertificeerd katoen en een product als elastaan.

Alles wat bij de HEMA van katoen gemaakt is, is duurzaam geproduceerd

Op 9 september 2019 bracht de HEMA naar buiten dat al het katoen duurzaam ( biologische en fair trade ) wordt ingekocht. De baby afdeling was de 1e afdeling waar alle baby kleding alleen nog maar duurzaam was. Men wil nu en in de toekomst maatschappelijk verantwoorde keuzes maken. Duurzaam inkopen is daar één factor van. Op de website van de HEMA kan je meer lezen over organic katoen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wij van Duurzaam Doe Je Zo willen deze duurzame winkelketen een groot compliment geven. Je zou bijna vergeten dat je er ook heerlijke vegan appeltaart kunt kopen en de koffie en thee in het restaurant ook verantwoord is. Wij hopen dat men ingaat op de ingeslagen weg en in de loop van de tijd alle producten in de HEMA duurzaam, fair trade en organic zijn. De biologische wijn smaakt in ieder geval prima. Wij zeggen “Proost”!. Lees ook over de vegan revolutie bij Albert Heijn.