Duurzame energie Duurzame vakanties

Natuurhuisje huren

Een natuurhuisje huren, juist nu.

We leven in een spannende en uitdagende tijd. Overal vind je verduurzaming. Zo ook in de vakantiebranche waar een grote organisatie zoals Landal GreenParks het ene na het andere duurzame vakantiepark laat bouwen. CO2 neutraal en duurzaam als het kan. Een ander thema is De Natuur. Steeds meer mensen zoeken hun heil in de natuur en dat merk je zeker op vakantie. Het aanbod Natuurhuisjes breidt zich in rap tempo uit.

natuurhuisje duurzame vakanties

Wat is een natuurhuisje?

Een natuurhuisje is een vakantiehuisje dat midden in een natuurgebied ligt. Of aan de rand van een bos, heideveld of op een berg. Het zijn huisjes die bedoeld zijn voor mensen die van de natuur willen genieten. Geen grote en luxe vakantiehuizen maar leuke huisjes op hele mooie plekjes. Je kun in heel Europa natuurhuisjes huren, ook in landen als Frankrijk en Italië. Soms hebben ze een eigen bron, boomgaard en biologische moestuin en mag je er tijdens je vakantie gratis van eten. Als je een ecologisch huisje in Frankrijk huurt, is een biologische fles wijn soms in je vakantie inbegrepen.

natuurhuisje huren

Bijzonder natuurhuisjes.

Wil je eens wat anders dan een standaard bungalow op een vakantiepark? Wil je eens iets speciaals? Een natuurhuisje kan een blokhut, boomhut of pipowagen zijn. Maar het kan ook een safaritent of yurt zijn. Iets anders dan anders dus. En wat dacht je van een huisje op een eiland? Op Terschelling of Schiermonnikoog bijvoorbeeld? Het is allemaal mogelijk, bijzondere vakantiehuisjes midden in de natuur bestaan.

De meeste natuurhuisjes hebben groene energie

Ofschoon een natuurhuisje niet automatisch een “duurzaam vakantiehuisje” is, hebben de meeste natuurhuisjes een eigen (gedeeltelijke ) energievoorziening zoals zonnepanelen, aardwarmte of windenergie. Als er energie van een energiemaatschappij wordt afgenomen, gaat het meestal om “groen gas en stroom” gewonnen ui biomassa, wind-energie of zonne-energie. Natuurhuisjes die zichzelf als ecologische vakantiehuisjes presenteren gaan vaak nog een stapje verder en zijn CO2 neutraal. Ook wat betreft waterzuivering, afvalscheiding enzovoort willen ze een voorbeeldfunctie geven. Veel ecologische vakantiehuisjes hebben een biologische moestuin en gebruiken zoveel mogelijk regenwater.

natuurhuisje duurzame vakanties

Natuurhuisje huren voor zomervakantie 2020?

Als je voor de komende zomer overweegt zo een huisje in de natuur te huren, moet je weten dat bij veel huisjes “contactloos verblijf” mogelijk is. Je reserveert je natuurhuisje online en de sleutel voor je huisje zit dan meestal in een kastje met cijferslot. Het huisje wordt schoon opgeleverd en is zoveel mogelijk ontsmet in verband met het coronavirus. Als je weer naar huis gaat, laat je de sleutel in het huisje en wordt deze weer schoongemaakt. Zo kan je op vakantie gaan zonder dat je contact hoeft te hebben met de huiseigenaar, schoonmaker of sleutelbeheerder. Dat is één van de vele voordelen van online een natuurhuisje of ecologisch vakantiehuisje huren.