Herbruikbare notitieblaadjes

Sticky notes, geeltjes, Post-it’s, iedereen gebruikt deze kleine papiertjes wel eens om iets op te noteren. Hartstikke handig natuurlijk, maar tegelijkertijd ook enorm belastend voor het milieu. Het weggooien van reeds gebruikte notities is meestal niet uit te sluiten. Kortom, papierverspilling door het gebruiken van de genoemde producten is helaas een onweerlegbaar feit.

Invloed papierindustrie op het milieu

De papierindustrie is wereldwijd een flinke vervuilende factor voor het milieu. Papier komt zoals de meesten onder ons weten van bomen. Deze bomen zijn letterlijk van levensbelang. Ze produceren zuurstof waardoor wij kunnen ademen en regelen de watercyclus van de aarde. Het kappen van bomen brengt dan ook aanzienlijk grote gevolgen met zich mee.

Het reduceren van papierverspilling is ons voornaamste doel. Het papiergebruik in Europa en Nederland ligt veel te hoog. Het feit dat papier maar 7 maal gerecycled kan worden geeft aan dat ook papier geen milieuvriendelijk product is.

post-it opnieuw gebruiken

Hieronder zetten wij wat feiten op een rij waarbij wij aan willen tonen hoeveel papier er wordt verbruikt en wat de gevolgen hier van zijn.

  • Papier verspilling stijgt in Nederland jaarlijks met 2%.
  • De gemiddelde Nederlander gebruikt 80 kilo papier per jaar.
  • Één boom levert circa 300 kilo papier op.
  • 1.000 kilo papiergewicht zal 3,3 bomen kunnen besparen.
  • Het gebruiken van recyclebare producten zorgt voor 7 miljoen gespaarde bomen per jaar in Nederland.
  • Wereldwijd worden er elk jaar naar schatting 15 miljard bomen gekapt.
  • 14% van deze boskap gaat naar de papierproductie.
  • Om 1 A4 vel papier te produceren is 5 liter water nodig.
  • De papierindustrie staat in de top 3 van grootste broeikasgassen uitstoters.

Herbruikbare notitieblaadjes als oplossing

Deze feiten laten goed zien dat papierverspilling zeer schadelijk is voor het milieu. Wij hopen met de Nano Note bij te kunnen dragen aan het verminderen hiervan. Gebruik voortaan een herbruikbare sticky note, zodat er minder papier in de prullenbak verdwijnt. Met deze herbruikbare notitieblaadjes kun je actief een bijdrage hieraan leveren.

nano note set met pen

Maar hoe doe je dat? Het is simpel, doordat de geschreven tekst op de Nano Note door onze speciale pen uit te wissen is. Een foutje gemaakt of geen lege ruimte meer? Veeg de tekst weg en schrijf weer iets nieuws op de Note. Help op deze manier makkelijk mee aan een groenere wereld!